Oduzet automobil od vozača koji je prouzrokovao nesreću u Tutinu

Pripadnici Odeljenja saobraćajne policije Policijske uprave u Novom Pazaru oduzeli su vozilo „Folksvagen pasat“ od dvadesetjednogodišnjeg vozača koji je u Tutinu izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj su tri lica povređena.

Vozač koji je izazvao saobraćajnu nezgodu zadobio je lake telesne povrede, a lake telesne povrede zadobili su i devetnaestogodišnji vozač i sedamnaestogodišnji putnik iz drugog vozila. U ovoj nezgodi, oštećeno je i jedno parkirano vozilo, saopštio je MUP.

Kontrolom je utvrđeno da vozač koji je izazvao saobraćajnu nezgodu nema vozačku dozvolu ni za jednu kategoriju motornih vozila, kao i da je na vozilu kojim je upravljao istekao rok važenja registracione nalepnice.

Takođe je utvrđeno da je u poslednje dve godine u četiri navrata pravnosnažno osuđen zbog upravljanja vozilom bez vozačke dozvole.

Od početka primene mere privremenog oduzimanja vozila za teže saobraćajne prekršaje, na teritoriji Policijske uprave u Novom Pazaru oduzeto je sedam vozila, a četiri vozača od kojih je vozilo oduzeto bile su osobe mlađe od 25 godina.

(RTS)