Devetoro uhapšeno u Srbiji u međunarodnoj akciji

Javno tužilaštvo je saopštilo da je naredba o sprovođenju istrage doneta protiv 11 osumnjičenih i to: V. Š., I. Š. (drugi organizator ove organizovane kriminalne grupe), P. D., M. P., S. D., A. G. (prethodno prezime P.), M.T. (koji se nalazi u priotvoru u Bosni i Hercegovini zbog izvršenja drugog krivičnog dela), M. M., S. J. (prethodno ime S. D.), Z. H. i M. I.

Postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa na teritoriji Srbije u periodu od 27. septembra 2023. do 4. maja 2024. godine izvršila krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Ova organizovana kriminalna grupa je u tom periodu, postoje osnovi sumnje, prodala na teritoriji Srbije oko 172 kilograma amfetamina i 10.000 tableta MDMA (ekstazi).

Prilikom pretresa pronađena je i oprema i supstance koje su namenjene za proizvodnju opojne droge i oko 50.000 evra.

Na saslušanju kod javnog tužioca za organizovani kriminal jedan od organizatora I. Š. i jedan od pripadnika M. P. su priznali izvršenje krivičnog dela.

Javni tužilac za organizovani kriminal predložio je sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da se u odnosu na sva lica odredi pritvor o čemu je sud doneo rešenje o pritvoru za sve osumnjičene.

(RTS)