Tužilaštvo preverava prijavu majke da je otac odveo dete u Švajcarsku

Povodom prijave majke J. A. da joj je suprug M. L. oduzeo zajedničko dete i sa njim napustio teritoriju Srbije, tužilaštvo zahteva od MUP-a prikupljanje potrebnih obaveštenja radi pribavljanja svih relevantnih podataka i dokumentacije u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezano za ovaj događaj.

„Napominjemo da Prvo osnovno javno tužilaštvo već postupa po zahtevu za vraćanje maloletnog deteta na osnovu Haške konvencije o građansko-pravnim aspektima međunarodne otmice dece, koji zahtev je centralni organ švajcarske konfederacije preko našeg Ministarstva pravde dostavio MUP-u i tužilaštvu, a u cilju provera navoda oca M. L. da je protivno odluci švajcarskog suda majka J. L. sa maloletnim detetom napustila teritoriju Švajcarske“, navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo dodaje da se u tom predmetu, koji predstavlja kontra prijavu, vrše provere.

„Preciznije, zatražen je izveštaj centra za socijalni rad, kao i spisi suda u postupku koji se vodi između navedenih lica u vezi sa poveravanjem maloletnog deteta, a uzeta je i izjava u policiji na okolnosti navoda ,od J. L „, piše u saopštenju.

Tužilaštvo zaključuje da će o svim odlukama nakon provera, javnost biti blagovremeno obaveštena.

(RTS)