Šapić: Kontrolore „Kentkarta“ prijavite policiji, samo „Beli“ mogu da kontrolišu, nikome neće propasti nijedan dinar

Dan posle uvođenja novog sistema plaćanja karte u gradskom prevozu, građani su prijavljivali da su se u pojedinim autobusima,tramvajima i trolejbusima na nekim linijama pojavili kontrolori „Kentkarta“.

Aleksandar Šapić je naglasio da kontrolori iz „Kentkarta“ više nisu ovlašćena lica, već da su „Beli“ kao komunalna lica ovlašćeni da kontrolišu od sada i kartu za javni prevoz.

„Te osobe koje im danas traže kartu, to je kao da bilo ko od nas sad uđe u autobus i nekoga kontroliše, to nema pravo. Apelujem na ljude da na to ne reaguju i da ukoliko ih neko uznemirava  Ukoliko ih neko uznemirava da  ga slobodno prijave policiji“, poručio je građanima Šapić.

Kako doći do preostalog novca na karticama 

Objasnio je da svi oni koji na karticama „Bus plusa“ „Kentkarta“ imaju bilo koja sredstva da odu jednu od poslovnica gradskog prevoza, koje su ista prodajna mesta kao i pre.

Promenjeno je kaže samo  prodajno mesto koje je nekada bilo u „Beograđanki“, a sada se nalazi u Knez Mihajlovoj ulici i promenjeno je ono koje se nalazilo u „Lukojlovoj“ zgradi, a sada je kod zgrade opštine Novi Beograd. 

„Tako da u sve poslovnice treba da odu i sav novac koji su primali na svoj `Bus plus` kartici će moći da iskoriste i kupe karte koje god žele. Da ponovim neće nijedan dinar propasti bilo kome“, kaže gradonačelnik.

Očekuje da će do kraja sedmice biti, kako su mu obećali, na svim stajalištima plakati i oglašivači u okviru led ekrana i da će to značajno promeniti informisanost Beograđana.

Jedna od promena u gradskom prevozu jeste i to da stariji od 65 godina neće morati svake godine da obnavljaju godišnje karte za prevoz. Sada će morati da odu u opštinu i uz ličnu kartu izvade novu karticu koja će biti besplatna i trajna.

Prvi penzioneri su jutros u opštinu Stari grad stigli pre otvaranja šaltera.

(RTS)