Svečano otvoren teniski kompleks u Banjaluci

Turnir u Banjaluci održaće se od 16. do 23. aprila, a sem Đokovića biće prisutna i druga brojna imena iz vrha tenisa.

„Naši klinci, iz Banjaluke, Republike Srpske, ali i Srbije i celog regiona imaće priliku da treniraju i rade u ovom prelepom kompleksu, i naprave prve korake u ovom planetarno popularnom sportu“, rekao je Bojan Vujić, predsednik Organizacionog odbora turnira Srpska open.

Da je Banjaluka pravi izbor lokacije na kom će se okupiti kako svetska, tako i domaća teniska elita, još jednom je potvrdio direktor turnira Đorđe Đoković.

„U završnoj smo fazi priprema pred otvaranje turnira. Bilo je vrlo teško ovako nešto organizovati za samo pet meseci, ali smo uspeli uz veliku pomoć grada Banjaluke i Republike Srpske. Svi su stali iza ovog turnira i mnogo smo im zahvalni što su pomogli da pokažemo i ATP-u da je apsolutno sve moguće uz prave ljude i pravu organizaciju“, istakao je Đoković.

Organizatori turnira su saoptili da mnogi ljubitelji tenisa s nestrpljenjem čekaju kraj nedelje kada će se odigrati prvi mečevi na banjalučkoj šljaci, na turniru Srpska Open.

Pohvalne reči na račun izgleda kompleksa

„Završni radovi se privode kraju i ceo kompleks će uskoro dobiti svoj finalni izgled u kom će uživati i igrači i publika“, navodi se u saopštenju turnira.

Radio-televizija Republike Srpske navela je da je uz podršku republičkih i gradskih institucija izgrađen kompleks koji će zadovoljiti sve kriterijume za održavanje turnira na visokom nivou.

„Hvala Novaku Đokoviću koji je verovao da će jednog dana doći u Banjaluku i igrati veliki turnir, a mi ga nismo izneverili“, rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

„Veličanstveno je danas, u ovom trenutku, biti Banjalučanin, građanin Republike Srpske i Srbin na događaju otvaranja teniskog kompleksa za turnir Srpska open“, izjavio je gradonačelnik Banjaluke.

Pored pomenutog Novaka Đokovića, na turniru će nastupiti i Andrej Rubljov, Gael Monfils, Stanislas Vavrinka i još mnogi drugi teniseri iz regiona.

(RTS)