Novak protiv bezopasnijeg Janika kreće u Ženevi, Hanfmanov prvi put sa Đokovićem

Jeste Janik, ali nije Siner, na svu sreću.

Novi Đokovićev test pred Rolan Garos odvija se u Švajcarskoj, gde je uvršen specijalnom pozivnicom organizatora. Prvi put na ovom turniru, Novak će se susresti sa potpunim nepoznanikom JanikoM Hanfmanom, umesto velikog prijatelja i nekada glavnog rivala Endija Marija.

Hanfman je u prvom kolu savladao Škota sa 2:0 (7:5, 6:2) u setovima i zakazao prvi susret u karijeri na Đokovićem.

Sa već 33 godine, bliže je kraju nego početku, realno gledano, prosečne karijere. Najviši plasman Hanfmana u karijeri je bilo 45. mesto (2023. godine), nije osvojio nijedan masters turnir u karijeri, na na Grend slemovima u singlu nije otišao dalje od drugog kola. Mnogo uspešniji je bio u dublu, dostigavši do polufinala Australijan opena početkom ove godine.

U jednoj od dve prilike da se domogne masters titule ga je sprećio Miomir Kecmanović. Bilo je to u Kicbilu 2020. godine, kad je srpski teniser slavio sa 6:4, 6:4.

Četiri puta je bio u ulozi iznenađenja protiv top 10 igrača sa ATP liste, od toga je tri puta slavio prethodne godine. U Rimu je eliminisao Tejlora Frica i Andreja Rubljova, pa je zatim slavio i nad Steefanosom Cicipasom na Majorci.

Desnoruk je, favorizuje dvojeručni bekhend i ima defekt slabijeg sluha od rođenja.

Meč počinje od 18.00 i možete da ga pratite iz časa u čas na našem portalu.

(RTS)