Lajović na „Nadalu“ protiv Cicipasa za četvrto finale u karijeri

Fenomenalan turnir za Dušana Lajovića, koji je došao na korak do četvrtog finala u karijeri.

Srbin će na terenu „Rafa Nadal“ igrati protiv Stefanosa Cicipasa, koji je došao u Barselonu prepun samopouzdanja posle titule u Monte Karlu.

Put Lajovića do polufinala nije bio nimalo lak. Posle sigurne pobede nad Dijegom Švarcmanom u prvom kolu (6:1,6:2), sledi i prvo iznenađenje. Eliminacijom 13. teniserfa svta Uga Ambera je nagovestio da je u odličnoj formi. Usledila su dva susreta sa završena u tri seta. Pobedio je domaćeg tenisera Alehandra Davidoviča-Fokinu (7:6, 3:6, 6:1), zatim Francuza Antonija Filsa (6:4, 3:6, 6:2). 

Njegov proboj „nagrađen“ je jako važnim rezultatom u donjem delu kostura, konkretno porazom Rafaela Nadala od Aleksa de Minora u drugom kolu. „Bik sa Majorke“ je u svom povratničkom izdanju bio u delu žreba sa Lajovićem i potencijalno bi se susreli u četvrtfinalu.

Cicipas došao sa trofejom, ali ne briljira

Cicipas je kao jedan od nosilaca preskočio prvo kolo. Prvi trijumf na turniru upisao je protiv Austrijanca Sebastijana Ofnera 6:4, 7:5. Potom ga je namučio i Roberto Karbaljes-Baenja – 7:5, 6:3 je bilo ga Grka. U četvrtfinalu protiv Argentinca Fakunda Dijaza-Koste se „provukao. Sedmi teniser sveta je tek preokretom i pobedom u taj-brejku 10:8 uspeo da izbegne poziciju senzacije u negativnom smislu.

U četiri međusobna duela, Cicipas je slavio na tri poslednja susreta. Jedini trijumf Lajovića bio je u prvom kolu Vimbldona 2017. godine, kad je Grku bilo tek 19 godina.

U slučaju slavlja, Lajović će se plasirati u svoje četvrto finale u karijeri, prvo od trofeja u Banjaluci 2023. godine. Meč je zakazan za 16.00 na terenu „Rafa Nadal“. Prvi polufinalni apr čine Kaper Rud i Tomas Ečeveri.

(RTS)