Zlatni zubi, crni prsti, linija na čelu – dizajnerka Mišel Lami „potresla“ Veneciju

Mišel Lami, prisustvovala je premijeri filma Ferari, a za ovu priliku odabrala je kožnu jaknu u braon boji ispod koje je imala slojevitu kratku haljinu.

Oko glave imala je maramu, a stajling je upotpunila kožnom torbom u crnoj boji i visokim čizmama sa platformom u braon boji.

Zaštitni znak ove modne dizajnerke je uspravna crna linija na čelu, kao i zlatne navlake na zubima i crni prsti koje sama boji farbom za kosu.

Ekscentričnost je drugo ime za nju. Njeni stajlinzi, koji su uvek više od modnih izdanja, izazivaju kontradiktorne komentare, po mišljenju nekih krajnje bizarni. 

Ekstravagantna Francuskinja alžirskog porekla živela je kao nomad, i promenila brojna zanimanja. Bavila se advokaturom, radila kao striptizeta u noćnom klubu, živela u komuni sa transvestitima, bila učenica filozofa Žila Deleza, podučavala mlade dizajnere, bila stilista, radila u filmskoj produkciji i ugostiteljstvu. Njena ćerka Skarlet Ruž kaže da njena majka sve što dotakne pretvara u magiju.

Modni stručnjaci Mišel smatraju poslednjim modnim ekscentrikom i kraljicom gotičkog stila. Ona izgleda kao da je iz druge dimenzije.

Udata je za modnog dizajnera Rika Ovensa koji je 19 godina mlađi od nje, a koga je upoznala kada je došao na razgovor za posao u njenu kompaniju. Njih dvoje važe za jedan od najmoćnijih parova u svetu mode.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike