Trka među kraljicama u modnoj reciklaži, a nova pobednica je…

Među evropskim kraljicama kao da se vodi trka koja će da obuče stariji odevni predmet. Da li iz želje da dokažu koliko su štedljive i ekološki svesne, ili možda i iz potrebe da pokažu da su zadržale figuru iz mladalačkih dana, u poslednje vreme nekoliko kraljica porušilo je sve „rekorde“.

Nakon što je norveška kraljica Sonja podigla lestvicu, obukavši na balu haljinu Erika Mortensena, koju je prvi put nosila 1991, pre 33 godine, trendu se pridružila i danska kraljica Meri, u svečanoj kreaciji Marlene Birger iz 2007, staroj impresivnih sedamnaest godina.

Ali, avaj. Pedesetdvogodišnja Meri previše je mlada da u tom smislu može da ide u korak sa vremešnijim pripadnicama kraljevskih porodica. 

Švedski mediji objavili su ovih dana novu fotografiju kraljice Silvije, supruge švedskog kralja Karla XVI Gustava, na skijanju, u svetloplavom skijaškom odelu koje joj je stajalo kao saliveno. Ko bi mogao da pretpostavi da je 80-godišnja Silvija ovo odelo prvi put obukla daleke 1988. godine, pre tačno 36 godina!

Ovom kombinacijom Silvija je preuzela nezvanični presto i postala nova „kraljica“ među kraljicama, bar kada je reč o modnoj reciklaži.

(RTS)