Švedska kraljevska porodica u narodnim nošnjama za najsvečaniji dan

Živopisna tradicionalna švedska nošnja u nacionalnoj plavo-žutoj kombinaciji boja lepo je pristajala svim pripadnicama švedske kraljevske porodice, od kraljice Silvije, prestolonaslednice Viktorije i njene mlađe sestre princeze Madlen, do njihovih ćerki i snahe Sofije.

Ni muški članovi porodice koja se, povodom nacionalnog praznika i velikog jubileja, 500-godišnjice nezavisnosti, okupila u punom sastavu, nisu propustili da se pojave u elegantnom izdanju.

Tim povodom oni su građanima, tradicionalno, kao svake godine, otvorili vrata kraljevske palate.

Kralj Karl XVI Gustav je naglasio da je ovogodišnji praznik dan za pamćenje, jer Švedska proslavlja 500. godišnjicu kao nezavisna nacija. Pre tačno pola milenijuma Gustav Erikson Vasa proglašen je za kralja Švedske, čime su udareni temelji njene državnosti.

Za švedskog kralja ovo je posebno značajna godina, jer proslavlja i zlatni jubilej, 50 godina na tronu.

Najmlađa kraljeva ćerka, princeza Madlen imala je dodatni razlog za slavlje, jer je gotovo istovremeno obeležila desetogodišnjicu braka sa Kristoferom O’ Nilom, američkim finansijskim stručnjakom, rođenim u Britaniji, pa je na instagramu podelila fotografije sa svog venčanja, pre jedne decenije.

Madlen sa svojim suprugom i troje dece trenutno živi u Sjedinjenim Američkim Državama, na Floridi, a od avgusta se ponovo sele u Stokholm.

Zanimljivo je da je njen suprug odbio titulu princa koju je mogao da stekne brakom i nije prihvatio švedsko državljanstvo.

Madlen 10. juna proslavlja i 41. rođendan, tako da u Švedskoj ovih dana slavlju nikad kraja.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike