Švarcenegera zadržala nemačka carina jer nije prijavio luskuzni sat

Holivudski legenda je zbog istrage u potencijalno izbegavanje da plati porez čekao tri sata na aerodromu. Prema zakonu Evropske unije, svako ko prelazi granicu sa gotovinom ili predmetima vrednim više od 10.000 evra mora da ih prijavi.

Međutim, kako prenosi Si-Bi-Es, od Švarcenegera nije traženo da popuni formular da li ima nešto da prijavi. Kasnije mu je omogućeno da plati porez, ali su ga i tu zatekli problemi.

Mašina za kartice na aerodromu bila je pokvarena, najbliža banka nije radila, a bankomat nije omogućavao dovoljno velik iznos da bude podignut. Sedamdesetšestogodišnji glumac morao je zbog toga da čeka da u carinu donesu novu mašinu za kartice.

Švarcenegerov portparol rekao je za nemački Bild da je incident na aerodromu bio „potpuna komedija prepuna gafova, ali da bi mogla da posluži za scenario za veoma smešan policijski film“.

Zvezda Terminatora bio je veoma smiren tokom incidenta i pozirao je sa policajcima i ljudima za fotografiju, držeći kutiju sa satom na kojoj piše: „Za Austriju.“

Sat koji je namenio za prodaju je sat marke „Audemars Piguet“ posebno pravljen za njega, vredan nekoliko stotina hiljada dolara.

(RTS)


Ostavite komentar