Silvio Berluskoni posle šest nedelja izašao iz bolnice

Silvio Berluskoni je otpušten iz bolnice u Milanu, proglasivši da je „noćna mora“ završena, posle više od šest nedelja, prenosi Gardijan vest Frans presa.

„Danas, posle 45 dugih dana, konačno sam se vratio kući“, rekao medijski mogul i milijarder u izjavi nakon što je u petak napustio bolnicu „San Rafaele“.

Izlazak iz bolnice je opisao kao „veliko olakšanje“, dodajući: „Bio je to uznemirujući i težak period, ali posle beznađa, ponovo sam pobedio”.

U tipično melodramatičnoj izjavi, Berluskoni je zahvalio bogu i svima koji su ga podržali. „Ni trenutka nisam ostao sam“, rekao je i dodao: „Noćna mora je gotova… Živeo život, zauvek!“

Senator, kojeg poslednjih godina muče zdravstveni problemi, primljen je u bolnicu „San Rafaele“ 5. aprila i prvih desetak dana je proveo na intenzivnoj nezi.

Lekari su saopštili da je primljen na lečenje zbog infekcije pluća, pre nego što su prvi put otkrili da ima leukemiju.

Italijanska premijerka Đorđa Meloni, u čijoj vladajućoj koaliciji učestvuje i Berluskonijeva desničarsku partiju Forca Italija, pozdravila je njegov povratak kući.

„Napred Silvio!” napisala je Melonijeva u objavi na Tviteru: „Čekamo Vas na terenu, da zajedno bijemo bitke.“

Berluskoni je vodio Italiju tri puta između 1994. i 2011. godine, ali je dominirao javnim životom mnogo duže, kao biznismen i medijski magnat i vlasnik fudbalskog kluba Milan.

Njegovu karijeru pratili su i brojni skandali i afere, koji su u protekloj deceniji uglavnom bili usmereni na njegove ozloglašene zabave.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike