Rubijalesova majka štrajkuje glađu zbog „lova“ na njenog sina

Anđeles Bejar, Rubijalesova majka, rekla je da će njen štrajk trajati „dok se ne pronađe rešenje za nehumani i krvavi lov na mog sina zbog nečega što on nije zaslužio“, navodi EFE.

FIFA je suspendovala Rubijalesa u subotu zbog poljupca u usta zvezde nacionalnog tima tokom ceremonije dodele nagrada posle pobede Španije na Svetskom prvenstvu u Sidneju.

Kako prenosi EFE, Bejarova je ostala sa sestrom posle odlaska pastora u župnoj crkvi Božje pastirice u Motrilu, Rubijalesovom rodnom gradu u južnoj Španiji. Zamolila je Ermosu da kaže istinu i da se „drži verzije koju je dala na početku“, dodaje EFE.

„Nema seksualnog zlostavljanja jer je postojala saglasnost obe strane, kao što slike dokazuju“, rekla je Anđeles Bejar za EFE i zapitala se „zašto ga proganjaju“ i šta „stoji iza cele ove priče“.

„Moj sin nije u stanju bilo koga da povredi“, rekla je majka suspendovanog funkcionera.

Luis Rubijales (46) je odbio da prihvati krivicu zbog poljupca – koji su Ermosova, njene saigračice i španska vlada proglasili neželjenim – tvrdeći da je bio sporazuman.

Na sastanku federacije u petak, gde se očekivalo da će se dobrovoljno povući, Rubijales je umesto toga odbio da podnese ostavku, želeći da odbrani svoje ponašanje i nazivajući poljubac „spontanim, obostranim, euforičnim i sporazumnim“.

Kraljevski španski fudbalski savez (RFEF) izdao je saopštenje u kojem se kaže da će se Rubijales „pravno braniti pred nadležnim organima“ kako bi dokazao „svoju potpunu nevinost“.

Ermoso je rekla da nije pristala na poljubac i da se osećala „povređenom i žrtvom agresije“.

Rodna pitanja su poslednjih godina postala istaknuta tema u Španiji. Desetine hiljada žena učestvovale su u uličnim marševima protestujući protiv seksualnog zlostavljanja i nasilja, a koaliciona vlada predvođena socijalistima predsedavala je zakonskim reformama koje uključuju jednake plate ili prava na abortus.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike