Rodila se princeza Marija – princ Filip i princeza Danica dobili su ćerku

Njihova Kraljevska Visočanstva Naslednik Princ Filip i Princeza Danica sa zadovoljstvom objavljuju rođenje svoje ćerke princeze Marije u nedelju, 05. novembra 2023. godine u 12:31 časova. Beba je teška 4,060 kilograma i dugačka je 55 centimetara. Mama i beba se osećaju dobro.

U Sabornoj crkvi u Beogradu 7. oktobra 2017. godine su se, u prisustvu brojnih zvanica, na večnu ljubav zakleli princ Filip Karađorđević i princeza Danica Marinković, ćerka srpskog slikara Milana Cileta Marinkovića.

Princ Filip je drugi sin prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića i princeze Marije da Glorije od Orleana i Bragance.

Prinčevski par verio se u Londonu. Inače, njihovo venčanje je prvo kraljevsko venčanje u Sabornoj crkvi od 1922. godine. Poglavar SPC, patrijarh Irinej je venčao prinčevski par, a svečanosti su prisustvovale brojne zvanice iz javnog i kulturnog života i gosti iz inostranstva.

Princeza Marija je drugo dete prinčevskog para i prva princeza rođena u direktnoj naslednoj liniji porodice Karađorđević, nakon princeze Jelene ( 1884.), ćerke Kralja Petra I i Kneginje Zorke.

U februaru 2018. godine princeza Danica na svet donela dečaka.U čast rođenja dečaka tog 25. februara oglasilo se 49 zvona Hrama Svetog Save u Beogradu.

(RTS)


Ostavite komentar