Princeza sa sabljom – Leonor od Španije na ceremoniji dodele sablje u svečanoj kadetskoj uniformi  

Uz više od 600 kadeta, polaznika vojne akademije u Saragosi, i princeza Leonor od Asturije prisustvovala je ceremoniji dodele sablje.

U svečanim kadetskim uniformama studenti druge godine uručuju sablje novim kolegama u znak prijateljstva i pažnje, čime novopridošlice stiču obavezu da poštuju ideale časti, hrabrosti i lojalnosti Kadetskog dekaloga.

Buduća španska kraljica disciplinovano je marširala u stroju sa crvenom beretkom na glavi i kosom pokupljenom u punđu, a bila je izuzetno nasmejana i radosna kada je dobila sablju posle prvih mesec dana vojne obuke.

Španska prestolonaslednica pohađa akademiju prema specijalnom ubrzanom programu, koji će joj omogućiti da tokom trogodišnje obuke savlada znanja svih rodova vojske.

Oktobar će za nju biti posebno značajan, jer je početkom meseca čeka ceremonija polaganja zakletve pred zastavom, tzv. „hura de bandera“, a 31. i zvanično postaje punoletna. Kraljevski dvor još nije objavio kako će se proslaviti 18. rođendan buduće kraljice.

Princezini roditelji sinoć su prisustvovali svečanom otvaranju sezone u Kraljevskom teatru u Madridu.

I kralj Felipe i kraljica Letisija bili su posebno elegantni i u tonu dok su gledali operu Medeja Luiđija Kerubinija, pod dirigentskom palicom Ajvora Boltona. 

Letisija je odabrala bajkovitu crnu haljinu od tafta sa šifonom uz seksi sandale Manola Blanika.

Tradicionalno najelegantiji pripadnik evropskih kraljevskih porodica, Felipe nije zaostao za svojom suprugom u savršeno ukrojenom crnom odelu sa dvorednim kopčanjem i zlatnom kravatom.

Opera Medeja mnogima je ostala u sećanju i po maestralnim interpretacijama Marije Kalas. U godini u kojoj se obeležava stogodišnjica rođenja operske dive, Kraljevski teatar je ovu predstavu postavio u njenu čast.

(RTS)


Ostavite komentar