Princ Hari obišao oca posle dijagnoze raka, Čarls Treći otputovao na imanje u Norfoku

Kraljev mlađi sin je fotografisan kako ga voze u Klarens Haus, u blizini Bakingemske palate, nakon što je iz Los Anđelesa doleteo u London.

Vojvoda od Saseksa je putovao sam, bez supruge Megan i dece koji su ostali kod kuće u Kaliforniji.

Pretpostavlja se da se Čarls Treći odmarao u Klarens hausu nakon ambulantnog lečenja u ponedeljak od raka čija vrsta nije objavljena.

Mnogobrojni fotografi uspeli su da slikaju i Čarlsa i Kamilu pošto su se posle susreta sa princom Harijem uputili u Bakingemsku palatu.

Ubrzo potom, viđen je i helikopter kako poleće iz dvorišta Bakingemske palate da bi kasnije sleteo na kraljevo imanje Sandringem u Norfoku.

Bakingemska palata saopštila je u ponedeljak uveče da je kralj započeo ambulantno lečenje raka koji je otkriven tokom nedavnog bolničkog lečenja zbog uvećane prostate istakavši da se ne radi o karcinomu tog organa.

Britanski premijer Riši Sunak rekao je u izjavi za Bi-Bi-Sijev Radio 5 da je da je Čarlsu rak dijagnostikovan u „ranoj fazi“ i poželeo mu brz oporavak.

Manje od 18 meseci vladavine na koju je čekao decenijama da počne, 75-godišnji monarh je suspendovao javne angažmane, ali će nastaviti sa državnim poslovima, uključujući nedeljne sastanke sa Sunakom.

(RTS)


Ostavite komentar