Podrška Kevinu Spejsiju, kolege traže da se oskarovcu dopusti da glumi

Spejsi nije glumio još od 2017. godine kada je optužen za seksualno uznemiravanje i napastvovanje i otpušten iz glumačke postave serije Kuća od karata.

Glumac je prošle godine proglašen nevinim po svim tačkama optužbi za seksualni napad na četvoricu muškaraca između 2001. i 2013. godine, a 2022. godine sud je takođe odbacio još jednu tužbu protiv njega.

Poruku podrške njegove kolege su uputile preko lista Telegraf zbog izlaska dokumentarca na Kanalu 4, u kom je nekoliko muškaraca svedočilo na njegov račun.

Spejsi, koji je osvojio Oskare za uloge u Dežurnim krivcima i Američkoj lepoti, negirao je sve optužbe koje su upućene na njegov račun u filmu.

„Preuzimam svu odgovornost za moje pređašnje ponašanje i poteze. Ali ne mogu i neću da preuzmem odgovornost ili izvinim se bilo kome ko je izmislio stvari ili preuveličao priče o meni“, rekao je Spejsi u intervjuu sa Denom Vutonom.

Šeron Stoun rekla je da ne može da „dočeka da vidi Kevina ponovo na poslu“.

„On je genije. Toliko je elegantan i zabavan, velikodušan i zna više o glumi nego što će većina nas ikad znati“, navela je glumica.

Poznati britanski pisac, glumac i voditelj Stiven Fraj takođe je pružio podršku Spejsiju, rekavši da je možda bio ponekad „nespretan i neprijatan“, ali „kako može da bude opravdano posvetiti ceo dokumentarac optužbama koje jednostavno ne pristaju zločinima“?

„Reputacija mu je uništena. Sigurno je pogrešno da se nastavi sa udarcima na njegovu reputaciju na osnovu retorike nego na osnovu dokaza? Mislim da je platio cenu“, istakao je Fraj.

Lijam Nison kaže da je „Kevin dobar i karakteran čovek“.

„Glumačkoj industriji je potreban i strašno nedostaje“, dodao je Nison.

(RTS)