Održan ispraćaj za kremaciju Žarka Lauševića na Novom groblju

Komemoracija Žarku Lauševiću (1960–2023) održana jeu ispunjenom Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gde je glumac pozdravljen dugotrajnim, višeminutnim aplauzom.

Ispraćaj i kremacija posmrtnih ostataka glumca održana je na Novom groblju u Beogradu, u prisustvu članova porodice i brojnih prijatelja, saradnika i poštovalaca.

Na ulazu u kapelu Novog groblja okupio se veliki broj onih koji došli odati poslednji pozdrav Lauševiću, među kojima su bili glumci Vesna Trivalić, Miki Manojlović, Zoran Cvijanović i Milan Marić.

Među prisutnima su bili i glumci Branimir Brstina, Caci Mihailović, Andrija Milošević, Dragan Petrović Pele, Dragan Mićanović, Enes Bešlagić i brojni drugi.

Oproštaju od Lauševića prisustvovali su i ministar spoljnih poslova Ivica, Dačić, pisac Siniša Kovačević, scenaristkinja Nataša Drakulić, reditelji Miroslav Lekić, Darko Bajić, Radoš Bajić i Srdan Golubović, pozorišni reditelj Gorčin Stojanović i brojni drugi.

Lauševića je na večni počinak ispratio i hor uz čuvenu pesmu My Way, i još neke.

Glumac Nebojša Dugalić je u oproštajnom slovu pomenuo da je Laušević bio predodređen da se sve drame dogode i prelome na njemu.

Dugalić je istakao da je Laušević bio „renesansan i svestran, glumeći, pišući i slikajući“, i da je bio „umetnik u davanju puta drugome“.

„Svećo naša zauvek ćemo paziti na trag tvoje buktinje i čuvajući tvoj vosak sećati se onoga što si nam osvetlio“, poručio je između ostalog Dugalić.

(RTS)


Ostavite komentar