Obrt – Severina i njen bivši suprug će ipak deliti starateljstvo nad sinom

Vrhovni sud Hrvatske je u januaru 2024. godine ukinuo presudu Županijskog suda u Splitu i vratio je na ponovno odlučivanje, čime je starateljstvo nad detetom pripalo ocu Milanu Popoviću. Vrhovni sud je tada doneo odluku prihvativši zahtev za reviziju koji je podneo Milan Popović. Njegov zahtev za reviziju se odnosio na to da sud nije usmeno ispitao veštake iako je on to izričito tražio.

Ova tema je danima bila intenzivno praćena u javnosti. U slučaju Vučković – Popović došlo je do obrata, pa je na ročištu koje je održano 20. februara 2024. godine, Županijski sud u Splitu doneo odluku po kojoj su otac i majka dužni da starateljstvo dele sporazumno i ravnopravno, odnosno „pola–pola“.

„Nisam uopšte očekivala da će splitski Županijski sud tako brzo doneti novu odluku, jer do sada u mom slučaju, odnosno mog deteta, sve je bilo sporo, prepuno nepravde i korupcije“, rekla je Severina Vučković.

„Dobro je da su vratili odluku, sve je bolje od dva puta sedmično po četiri sata, ali ja na ovome neću stati – ići ću do kraja, tražiću samostalno starateljstvo i svakako ću nastaviti da se borim za sve žene, odnosno njihovu decu s kojima se sistem lopta, koje su žrtve sistema i institucija, `moćnih i nemoćnih žena i ženica’, rekla je Severina za hrvatski portal Index.

Kako je istakla Severinina advokatica Jasminka Biloš, sud je potvrdio svoju pređašnju odluku, odnosno doneo je istu odluku kao i prvi put. Županijski sud u Splitu odlučio je da će dete 14 dana živeti kod majke, a 14 kod oca.

 

 

 

 

 

(RTS)


Ostavite komentar