Novembarski trend – zimzelene kraljice

U roku od samo nekoliko dana, četiri kraljice i jedna prestolonaslednica pojavile su se u javnosti u odevnim kombinacijama gotovo identične boje.

 Tamnozelena je vrlo elegantna i zahvalna boja, prikladna za jesen, i pripadnice kraljevskih porodica često je imaju u svojim garderoberima. Ipak, ovog novembra,  kao po dogovoru, ponele su je gotovo sve.

 Supruga britanskog kralja Čarlsa, kraljica Kamila, čak tri puta je poslednjih dana viđena u zimzelenom autfitu. U Vestminsterskoj opatiji nosila je haljinu Fione Kler, potom za suprugov rođendan,  kostim u istoj nijansi, dok se na skupu žena lidera Komonvelta, posvećenom borbi protiv porodičnog nasilja, pojavila u vrlo decentnoj haljini Ane Valentajn.

 Sličan je slučaj i sa belgijskog kraljicom Matildom, koja je već dvaput u novembru odabrala tamnozelenu boju. Prvi put je atraktivnu kožnu suknju omiljenog domaćeg modnog brenda Natan ukombinovala sa tankim džemperom od kašmira nešto intenzivnije nijanse.

Samo par dana kasnije, na dodeli priznanja kraljevske kuće obukla je haljinu istog brenda i gotovo identične boje.

 Ni holandska „kraljica stila“ Maksima nije odolela ovoj boji, ali ni dizajnerima kuće Natan poslednjih dana.

Ona je sa ćerkom bila u šopingu u Madridu i tom prilikom obukla svoj omiljeni modni ansambl, pantalone i pelerinu od vune i kašmira, koja je imala dva lica, zeleno i sivkasto-plavo. Uparila ju je sa džemperom i Ermes tašnom iste boje,  čuvenog dizajna rađenog za Džejn Birkin. Prava topla kombinacija za hladne jesenje dane.

 Švedska prestolonaslednica Viktorija,  koja često voli da nosi odela, bila je veoma elegantna na seminaru fondacije posvećene deci, u Rils odelu tamnozelene boje, sa bluzom iste nijanse.

 Ni španska kraljica Letisija nije propustila da obuče tu boju,  pojavivši se na jednom skupu u širokim zimzelenim Bos pantalonama visokog struka, koje je ukombinovala sa belom bluzom Karoline Erere.

Mi imamo svoje favorite, a vi?

(RTS)


Ostavite komentar