Nova tužba protiv Rasela Branda, statistkinja tvrdi da je seksualno napastvovao i primorao na oralni seks

Tužba je podignuta pred njujorškim sudom, a dolazi posle niza optužbi u britanskim medijima protiv 48-godišnjeg glumca i komičara u kojima se tvrdi da ih je seksualno napastvovao i nedolično se ponašao tokom perioda od 2006. do 2013. godine.

Brand je demantovao optužbe četiri žene u istrazi koju su sproveli Sandej tajms, Tajms i Kanal 4 i rekao da su svi njegovi odnosi uvek bili sporazumni.

Britanska policija saopštila je da istražuje optužbe, ali do danas nije došlo do hapšenja.

Kompanija „Vorner bros“, koja je distribuirala film Artur, takođe je imenovana u tužbi, zajedno sa još nekoliko kompanija koje su bile uključene u produkciju. Optužene su za nemar, pomaganje i podržavanje Branda time što su tolerisale njegovo ponašanje na setu.

Niti Brandovi portparoli, niti predstavnici za javnost „Vornera“ nisu komentarisali novu tužbu.

Nju je pokrenula žena pod imenom Džejn Do (N. N.), koja je navela da je zaposlena kao statistkinja na snimanju filma.

U tužbi se navodi da je Brand bio vidno opijen tokom produkcije i pokazivao joj je svoje genitalije dok je sedeo za stolom i gledao u nju i to „otvoreno u prisustvu svih na setu“, uključujući i zaposlene u filmskom studiju koji su tretirali takvo ponašanje kao prihvatljivo.

Nakon toga, piše u tužbi, Brand je pratio ženu do toaleta gde je ponovo spustio pantalone, a onda je i gurnuo u ve-ce kabinu i primorao je da ga oralno zadovolji.

Ona ističe da je napad ostavio na njoj „teške psihološke povrede“, kao i ekonomske gubitke.

(RTS)


Ostavite komentar