Najelegantije haljine jordanskog kraljevskog venčanja 

Glamurozno venčanje jordanskog prestolonaslednika Huseina i Radžve al Saif okupilo je u Amanu svetski džet set i pripadnike mnogih kraljevskih porodica, čije su dame, kako i dolikuje, pokušale da se predstave u najlepšem i najsvečanijem izdanju. Izabrali smo, na osnovu dostupnih fotografija, koje su od njih bile najelegantije.

Mladu, naravno, ne možemo da izbegnemo. Ona je tokom svadbenog dana nosila dve venčanice. Za samu ceremoniju u palati Zahran odabrala je proverenog majstora, libanskog kreatora Elija Saba.

Na večernjem prijemu za zvanice nosila je veseliju široku venčanicu nalik na rokoko stil, brenda Dolče i Gabana. 

Mladoženjina majka, uvek besprekorno elegantna i decentna kraljica Ranija nije razočarala, pojavivši se prvo u crnoj dugoj zatvorenoj Dior haljini sa zlatnom čipkom, dok je za banket odabrala prelepu dugu haljinu sa ogrtačem i bisernim vezom sa potpisom istog kreatora kao i njena snaha.

Eli Sab je bio izbor i princeze od Velsa, u čijoj se puder roze raskošnoj haljini pojavila prvi put. Za glamurozno veče opredelila se za jednu od svojih omiljenih kreatorki Dženi Pekam. Istu takvu haljinu, samo u tamnozelenoj boji već ima u svom garderoberu, a zanimljivo je da je identična haljina bila izbor i danske princeze Meri prošle godine, kada je proslavljala jubilarni 50. rođendan. Dve princeze imaju toliko sličan stil, da se često u javnosti pojave u istim odevnim kombinacijama.

Supruga danskog prestolonaslednika je na prijemu bila jedna od najelegantnijih dama, recikliravši svoju već viđenu sivu haljinu danskog kreatora Jespera Hevringa, u stilu grčke boginje, koju je osvežila dugim plaštom sa svetlucavim vezom.

Ni holandska kraljica Maksima nije podbacila sa svojom elegantnom cvetnom haljinom nepoznatog brenda, a na nivou je bila i njena ćerka Katarina Amalija u ružičasto-crvenoj haljini Jana Taminioa.

Tradicionalno atraktivna i upadljiva bila je i šeika Moza, jedna od supruga bivšeg katarskog emira, koja je ostala verna brendu Valentino u oba svoja modna izdanja – arhivskoj crno-roze kombinaciji sa zanimljivim kaftanom iz davne 1986, te lepršavoj i smeloj žutozelenoj haljini koju je nosila na banketu.

Zanimljivo je da su se među 1.700 zvanica ipak dve dame neizbežno pojavile u istim haljinama. Britanska princeza Beatris, ćerka vojvode od Jorka i jedna od članica jordanske kraljevske porodice nosile su istu haljinu sa širokim rukavima brenda Rim Akra.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike