Misteriozni izostanak princa Vilijama sa memorijalne službe kumu u Vindzoru

Memorijalna služba pokojnom grčkom kralju Konstantinu, koji je preminuo pre nešto više od godinu dana, a koja je juče održana u kapeli Svetog Đorđa u Vindzoru, okupila je sam krem „rođačkih“ evropskih kraljevskih porodica.

Osim svih pripadnika grčke kraljevske porodice, predvođene kraljicom Ana Marijom i prestolonaslednikom Pavlosom, prisustvovali su i španski kralj Felipe i kraljica Letisija, te bivši kralj Huan Karlos i kraljica Sofija, inače Konstantinova sestra. Dance je predstavljala Ana Marijina sestra, princeza Benedikte, sa sinom i snahom. Mnogobrojnu britansku kraljevsku porodicu, u odsustvu bolesnog kralja Čarlsa, predvodili su kraljica Kamila, princeza Ana i vojvoda od Jorka, a službi je prisustvovao i prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević sa suprugom.

Međutim, ono što je izazvalo čuđenje u javnosti bilo je iznenadno povlačenje sa tog događaja princa Vilijama, kome je kralj Konstantin bio kršteni kum i sa kojim je imao bliske veze. Vilijam je trebalo i da održi govor na memorijalnoj službi, ali je iz Kensingtonske palate u poslednjem trenutku saopšteno da princ od Velsa „iz ličnih razloga“ neće moći da prisustvuje. 

Vilijam se zbog toga izvinio grčkoj kraljevskoj porodici, a u britanskim medijima ova informacija izazvala je veliku pažnju i iznenadila sve poznavaoce prilika u kraljevskoj porodici. 

Odbacuju se spekulacije da izostanak princa od Velsa ima veze sa zdravstvenim stanjem njegove supruge Kejt, koja se kod kuće uspešno oporavlja od abdominalne operacije koju je imala u januaru i trebalo bi da se vrati kraljevskim dužnostima posle Uskrsa. 

Takođe se tvrdi da Vilijamovo odsustvo nema veze ni sa iznenadnom smrću još jednog „pridruženog“ člana porodice, Tomasa Kingstona, supruga lejdi Gabrijele od Vindzora, koji je u 45. godini, kako se navodi u medijima, „pronađen mrtav na jednoj adresi u Glosterširu“. Uzroci smrti se ispituju, ali se tvrdi da nije reč ni o kakvim sumnjivim okolnostima. 

Princ Vilijam inače nije prisustvovao ni sahrani kralja Konstantina prošle godine u Atini, a porodicu je tada predstavljala njegova tetka, princeza Ana.

 

(RTS)


Ostavite komentar