Mirjana Joković o Pozivu: Zanimljivo je igrati ženu sa ožiljcima i teškom prošlošću

Priča je dinamična, puna je preokreta, glumačka postava je sjajna, ali ono o čemu se mnogo priča i privlači mnogo pažnje, jeste to što glavnu ulogu u Pozivu igra Mirjana Joković. Gostujući u Beogradskoj hronici, glumica je rekla da je od njenog prethodnog snimanja u Srbiji prošlo šest, sedam godina.

„Dugo sam u Americi i sad želim da budem ponovo tu više prisutna. Ja dolazim jako često, i nikad nisam izgubila kontakt sa mojim gradom i sa Srbijom, tako da u tom smislu nemam neki plan kad treba da se vratim i zašto se vratim. Što se tiče mog posla, to zavisi od toga da li me nešto zainteresuje, zaintrigira, da li mislim da je zanimljivo i sa koje strane i zbog čega, tako da oba projekta, to je zaista bila slučajnost, su mi bila jako zanimljiva, jako mi su mi se dopala i zbog toga sam nekako bila uzbuđena da budem deo projekta koji je, mislim da je bitan i da nešto znači”, ispričala je Mirjana Joković.

Dodala je da nema „vrstu potrebe da se pojavljujem samo radi pojavljivanja” i da čovek treba da zaista želi nešto da radi – kako bi se dobro osećao.

Kada je reč o Mirjaninoj ulozi u Pozivu, kaže da su je pisci Iva Mitrović i Marko Popović kontaktirali mnogo pre nego što je serija počela da se radi.

„Onog trenutka kad sam ih upoznala na zumu, mi je bilo jasno da smo nekako istog materijala, što bi se reklo, da imamo neki isti način komuniciranja, ukusa, stila, da su oni zato i na neki način zamislili ko bi ta žena mogla da bude. Meni je bilo jako zanimljivo da igram ženu mojih godina sad, koja ima jednu istoriju i jednu prošlost koja je komplikovana i teška i nosi sa sobom neke ožiljke. Mislim da je bilo vreme da se od takve neke žene napravi neka antiherojina ili heroina”, dodala je gošća RTS-a i naglasila da pored nje u seriji glume još, između ostalih, Nada Šargin, Snežana Bogdanović, Ana Franić…

Nomadi kao glasnici kulture

Mirjana Joković je inače predavač na Univerzitetu u Kaliforniji, ali, kako kaže, bitno joj je da ljudi znaju odakle dolazi.

„Ja nikad nisam, ja želela da zaboravim odakle sam. Ja nikad odavde nisam otišla zato što sam imala problem. Tako se desilo. Ali ja sam otišla na par godina. Želela sam da budem u Njujorku, želela sam da budem u Americi. Uvek me je to privlačilo”, rekla je glumica.

„Ne znam da li je to američki san. Ja mislim da mi svi koji putujemo, smo negde nomadi u duši. Jer ja se sećam u vreme kad sam ja odlučila da odem. Neki moji prijatelji koji su bili tu s kojima sam želela da putujem zajedno. Oni su rekli – Ti samo idi. Meni je moja ulica i moj grad najvažniji. Tako da ja mislim da nema tu ko je bolji ili gori. Šta treba ili ne treba. Postoji neki zov. Ja mislim da svi mi koji odemo, smo ti neki nomadi koji smo željni da nekako proživimo život na raznim mestima. I da sa svojim putovanjima isto da smo na neki način i glasnici naše kulture”, dodala je.

Mirjana Joković za kraj kaže da je angažman predavača veoma ispunjava.

„Ja sam jako ispunjena svojim poslom u Los Anđelesu i u Kaliforniji, na Institutu za glumu. Jako volim da predajem, studenti su mi divni, tako da za sada nemam nameru da menjam plan, ali videćemo, ako se ovako nešto namesti i da je moguće da se obe stvari u isto vreme urade, naravno otvorena sam za to”, zaključila je glumica.

(RTS)


Ostavite komentar