Met gala 2024: Uspavana lepotica u „Bašti vremena“

Glamurozni godišnji bal visoke mode održava se u muzeju u Njujorku, a domaćin je Ana Vintur, glavna urednica časopisa Vog. Kopredsedavajući za ovu godinu su Dženifer Lopez, Bed Buni, Kris Hemsford,Zendaja.

Događaj je nastao 1946. godine, a Ana Vintur je 1995. godine preuzela funkciju predsedavajuće ovog gala događaja.

Listu gostiju odobrava Ana Vintur, ali prisustvo nije samo po pozivu, postoje i karte koje koštaju čitavo bogatstvo. Pojedinačne karte koštale su 75.000 dolara, a rezervacija stola 350 hiljada dolara.

Stolove obično zakupe dizajnerske kuće, brendovi ili kompanije, koji zatim biraju koga žele da pozovu za sto, što takođe zahteva odobrenje Ane Vintur.

Događaju prisustvuje između 600 i 700 ljudi, od zvezda A-liste preko dizajnera do zaposlenih u Vogu, kao i zaposleni u Institutu za kostime u Njujorku.

Dres kod za ovogodišnju Met galu je nazvan „Bašta vremena“, The Garden of Time koja je inspirisana kratkom pričom iz 1962. godine koja ima isti naslov, autora Balardova.

Dženifer Lopez stigla je među prvima na svečanost odevena u srebrnu haljinu koja je izgledala kao iz bajke, u predelu grudi imala deo imitacije krila.

Kris Hemsford stigao je u odelu boje slonovače, sa košuljom i prslukom izazovnog kroja. Dama sa kojom je došao na događaj ponela je zlatnu haljinu sa krunom u obliku venčića, takođe u boji zlata.

Ana Vintur obukla je cvetnu haljinu.

 Zendaja je ponela plavo-zelenu toaletu.

 Sara Džesika Parker

 

 

(RTS)