Maskov prkosni odgovor na pretnje oglašivača: Jeb*te se

Snimak intervjua, koji se velikom brzinom proširio mrežama, pokazuje Maska na samitu Njujork tajmsa „DealBook“ kako ne baš diplomatski odgovara na pitanje o svojoj podršci antisemitskoj poruci na mreži Iks.

Vlasnik i izvršni direktor mreže priznao je da je njegov „tvit“ od 15. novembra, kojim je podržao antisemitsku poruku, možda i najgore nešto od svega što je napisao, a tu podrazumeva i poruku koja ga je 2018. godine koštala 40 miliona dolara.

Ipak, posle kratkog izvinjenja usledio je prkosan stav prema oglašivačima, od kojih su mnogi zbog problematične Maskove poruke prestali da se reklamiraju u protekle dve nedelje.

Na pitanje kako komentariše potez velikih kompanija da povuku svoje reklame, Mask je odgovorio: „Nemojte da se reklamirate. Ako neko hoće da me ucenjuje reklamama i novcem – jeb*te se.“

Nakon toga je više puta ponovio psovku, a u jednom trenutku je dodao: „Hej, Bobe“ – aludirajući na Roberta Ajgera, izvršnog direktora „Diznija“, jedne od kompanija koja je prestala da se reklamira na Iksu.

(RTS)


Ostavite komentar