Majka stradalog repera Tejkofa traži milion dolara odštete – tužila kuglanu u kojoj je ubijen član benda Migos

Reper Tejkof poginuo je u pucnjavi u teksaškoj kuglani pre sedam meseci. Pošto, prema rečima njegove majke, vlasnici nisu preduzeli neophodne mere bezbednosti, ona ih je tužila za nemar. 

U tužbi se navodi da su organizatori privatne zabave u kuglani obavešteni da će se kod njih održati žurka 31.oktobra 2022. Prostor je iznajmljen van radnog vremena i naglašeno je da će među gostima zabave biti i poznate ličnosti – muzičari i sportisti. 

Na pomenutoj zabavi bio je i Tejkofov ujak – Kuavo, takođe član reperskog sastava Migos. Tejkof, rođen kao Kirsnick Khari Tikuon Ball, upucan je u ranim jutarnjim satima. Tokom svađe, neko je počeo da puca, a Tejkofa su pogodila dva zalutala metka. Iako nije učestvovao u svađi i pucnjavi, hici su bili kobni za njega.

Majka Devenport, inače ovlašćena da upravlja imovinom poznatog muzičara, sada tvrdi da su krivci za zločin – vlasnici lokala, koji, prema njenom mišljenju, i pored saznanja da će u kuglani na zabavi biti i poznatih ličnosti, nisu obezbedili prostor i pružili ljudima adekvatnu bezbednost. Kako mediji prenose u tužbi stoji da organizatori nisu proverili ljude koji su ušli na zabavu, a prisutnima su dali lažni utisak da je mesto bezbedno. Majka pokojnog repera ih optužuje za nemar, prenosi Bilbord.

Ukupno, u tužbi se navodi 18 odvojenih slučajeva navodnog nemara organizatora zbog kojeg je muzičar pretrpeo, između ostalog, „katastrofalne telesne povrede, bol i patnju, duševne bolove, saznanje o predstojećoj smrti i ‘pogrešnu’ smrt” . 

Zato se tužbom traži najmanje milion dolara odštete.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike