Kraljevske modne kombinacije u martu, ko je bio „in“, a ko „aut“

Danska kraljica Meri, uvek decentna i nenametljiva, zablistala je tokom prethodnog meseca na večeri priređenoj za članove Državnog saveta u svečanoj kreaciji Marlene Birger, svetlucavoj srebrnoj dugoj suknji, koja je nalikovala na krljušt sirene i crnom svilenom topu kratkih rukava.

Ono što ovu kombinaciju čini posebnom, jeste činjenica da ju je Meri prvi put obukla pre punih 17 godina, još 2007!

Upečatljiva i svetlucava je u martu bila i tradicionalno savršeno stilizovana holandska kraljica Maksima, koja je na ekonomskoj konferenciji u Nijmegenu nosila elegantnu kombinaciju zlata i bronze – lamiranu suknju koja je pratila liniju tela i baušastu svilenu bluzu, sa antilop salonkama u istoj nijansi.

Šljokice su bile „in“ i tokom prolećnog Bala ruža u Monte Karlu. A kako i ne bi, kad je tema bila disko. Diorova haljina sa resama, koju je nosila Beatriče Boromeo, snaha Karoline od Monaka, i svetlucavi kombinezon sa potpisom Elija Saba na princezi Šarlen, ostavili su najjači utisak na pratioce kraljevske mode. 

Buduća kraljica Belgije, prestolonaslednica Elizabeta, dokazala je da je dostojna naslednica svoje majke, kraljice Matilde, kada je stil u pitanju. Ona je za susret koji su ona i njen otac, kralj Filip, imali sa bivšim američkim predsednikom Barakom Obamom, odabrala ženstveno svečano odelo kraljevskoplave boje sa satenskim reverima, koje joj je idealno pristajalo.

Vrlo probrane odevne kombinacije, najčešće ukomponovane atraktivnim šeširima, nosila je tokom marta i britanska kraljica Kamila, posebno aktivna u odsustvu supruga, kralja Čarlsa, koji se leči od raka. Najviše nam je zapao za oko njen nebeskoplavi autfit, kreatora Brusa Oldfilda, upotpunjen akvamarinima izvučenim iz trezora, koji su posle stotinu godina ugledali svetlost dana. 

Na našoj listi našla se i dama koju nismo često pominjali, Alesandra de Ozma, supruga princa Kristijana od Hanovera. Ona je svojom romantičnom Diorovom cvetnom kombinacijom nežnih tonova najavila proleće i apsolutno zaslužila da se nađe među najbolje odevenima.

Bilo je, naravno, i pripadnica kraljevskih porodica koje se nisu proslavile svojim modnim odabirom prethodnog meseca. Prednjačile su majka i ćerka: Sara Ferguson, vojvotkinja od Jorka i princeza Judžini, čiji je stil najviše zasmetao ljubiteljima mode.

No, imajući u vidu da se Sara, poput princeze od Velsa i kralja Čarlsa, takođe leči od raka, a da se njena ćerka pre nekoliko meseci drugi put porodila, verovatno im je trenutno najmanje važno u životu šta će iz ormara izvući i kakve će reakcije njihov stil izazvati.

(RTS)


Ostavite komentar