Kendis Bušnel, autorka knjige „Seks i grad“, u novoj predstavi otkriva da li je ona prava Keri Bredšo

Ukoliko ste se pitali kako je nastala slavna Keri Bredšo i da li je postojala i u realnom životu, odgovor je da, a njeno ime je Kendis Bušnel. Ona je autorka poznate serije koja je na fantastičan način analizirala život žena u Njujorku devedesetih godina.

Ono što je 1996. napisala u knjizi, 1998. postalo je serija koja je doživela neverovatno veliki uspeh u svetu i koja je i danas jedna od najpoznatijih. Kendis Bušnel je svoje delo prenela i na pozorišne daske, te prvi put u ulozi sebe same, odnosno Keri, autorka na komičan način prepričava dešavanja iz serije Seks i grad. Koliko je zaista važno imati odane prijateljice, otkrivajući koliko je ono što smo mogli da vidimo na malim ekranima zaista deo njenog života ili ne.

„Da li je Keri ja ili sam ja Keri je nešto što vam otkrivam u mojoj pozorišnoj predstavi Istinite priče o seksu, uspehu i Seksu i gradu. (True tales of Sex, Success and Sex and the City) To je originalna priča o tome kako sam ja napravila Seks i grad, koliko sam naporno radila na tome da stignem gde sam sada i zašto sam izmislila Keri Bredšo i šta mi se nakon toga dogodilo.

Mi igramo tu zabavnu igru da li je stvarno, jer zaista se mnogo stvari dešava u seriji koje su se zaista dogodile u mom privatnom životu. Neke možda bolje, neke još gore i mnoge od tih situacija imaju veze sa muškarcima sa kojima se Keri viđala, tako da publika može da se pita da li sam se ja zaista viđala sa senatorom ili ne, da li sam srela Metjua Mekonahija, a otkrivam i pravu istinu o Zverki“, navodi spisateljica.

Kendis priča o tome kako se tokom devedesetih godina u Njujorku izlazilo na šest do čak deset mesta za samo jedno veče, po cenu da se ostane i samo pola sata, jer tada nije bilo društvenih mreža i svi su izlazili.

Sa sobom je uvek nosila jednu malu svesku u koju je zapisivala sve šta se dešava, način na koji su se tada oblačili, kakve karakteristike su posedovale osobe koje je sretala, o čemu su razgovarali, mesta na koja su izlazili, a te sveske čuva i dan danas.

Kaže da nikada nije eksplicitno pisala o seksu već o svemu onome što može da bude seksi, što svakako tih godina jeste bio novitet, a o čemu na duhovit način govori u predstavi.

„Tražili su od mene da uradim ovu predstavu, ovaj monolog, i to je za mene potpuno novo iskustvo. Ja nisam neko ko je inače na sceni i nisam glumica. Jako je zabavno, uzbudljivo i drugačije. Obično moj dan izgleda tako što se probudim i sednem ispred kompjutera i pišem. Čak se i ne obučem, već ostanem u pidžami, nenašminkana i bez frizure.

Kada sam došla u Njujork nisam imala prebijene pare u džepu i to je bila velika borba. Inače je uvek velika borba za sve koji odu da žive u taj grad.

Mnoge druge knjige koje sam napisala su postale serije i sada je u pripremi još jedan šou. Nadam se da ću uraditi i jedan rijaliti koji se bazira na mojoj poslednjoj knjizi pod nazivom Ima li još seksa i grada (Is there still sex and the city) koja govori o ženama u pedesetim godinama i kako izgledaju njihovi ljubavni životi.

Imam veliki broj drugarica i najveći broj njih liče na Samantu. Na primer u mojoj rubrici i u knjizi je dosta likova, ali sam imala moju Šarlot, Mirandu i Samantu i zaista sam dugo vremena pisala o njima čak i pre Seksa i grada. Samo su imale druga imena. Na primer, Samantu sam nazvala Dženifer ili možda Elen.

Mislim da je Seks i grad imao toliko uspeha jer govori o realnom životu. Onome što se zaista dešava i mislim da su žene videle vlastite živote u toj seriji i to reflektuje realnost njihovih života. Mi smo sve imale period u životu kao onaj iz Seks i grada. Ukoliko me pozovu, mogu da dođem sa predstavom i u Srbiju“, kaže Kendis Bušnel.

Kendis je za RTS rekla da ništa ne bi promenila iz serije. Da je Sara Džesika Parker jedina Keri Bredšou koju može da zamisli. Da su ona i Daren Star, producent i scenarista, zaista dobri prijatelji i da mu je prepričavala sve ono što joj se dešavalo, što je on odlično pretvarao u epizode serije.

Priznaje da joj je jedna od omiljenih epizoda prva iz treće sezone u kojoj devojke odlaze na Stejten ajland zbog konkursa za vatrogasce, da joj je pored Keri omiljeni lik Stenford Bleč, kao i da se njenoj majci nije dopadao Ejdan i da joj je stalno tražila da vrati Zverku, koji je zaista, za razliku od Ejdana, postojao u njenom životu. I poručuje da svaka žena zapravo treba da bude Zverka sama sebi.

Predstava se daje u pozorištu Arčimboldi u Milanu 21. februara kao i u pozorištu Politeama Roseti u Trstu 23. februara.

(RTS)