Kejt Midlton sa decom – fotografija koja je trebalo da utiša glasine, samo je dodatno dolila ulje na vatru

Britanski mediji prenose navode da je princ Vilijam napravio fotografiju princeze sa decom tokom 40 minutnog slobodnog prostora u svom zauzetom rasporedu, a Kejt Midlton je dva puta digitalno izmenila kako bi je „napravila što boljom“.

Princ od Velsa fotografisao je nasmejanu porodicu sa svog 3.400 evra vrednog foto-aparata „kanon“, a nakon toga je princeza menjala fotografiju uoči objavljivanja na Instagramu u nedelju na Dan majki.

Pomoćnici u Kensingtonskoj palati, navode ostrvski mediji, nedeljama su već planirali da objave fotografiju Kejt Midlton kako bi ugušili glasine i medijske spekulacije o zdravstvenom stanju princeze nakon njene operaciju u januaru.

Umesto toga, princezin gaf samo je dolio ulje na vatru i rezultirao eksplozijom raznoraznih teorija.

Da situacija bude još gora pobrinule su se šest najvećih svetskih agencija, koje su sve povukle fotografiju sa svojih servisa zbog zabrinutosti da je „izvor manipulisao fotografijom“.

U neuobičajenoj praksi, princeza od Velsa kasnije se izvinila na Iksu i Instagramu, priznajući da je „menjala“ fotografiju i pravdajući se da kao amaterski fotograf „ponekad eksperimentiše“.

Istovremeno se izvinila zbog „bilo kakve konfuzije koju je fotografija izazvala“.

Princeza je osećala da je najbolje biti iskren i želela je da prihvati odgovornost za „fotošop“ grešku. Kejt se užasno osećala zbog svega što se desilo i pokušavala je popravi situaciju koliko god može, rekli su insajderi za Tajms.

Izvori iz palate preneli su da je prineza napravila „manje izmene“ na fotografiji, za koju su ona i njen suprug mislili da bi bio „divan i neformalan“ kadar da se podeli na poseban dan.

„Bila je to amaterska, porodična fotografija. Njeno kraljevsko visočanstvo želelo je da ponudi neformalnu fotografiju porodice na okupu za Dan majki“, prenosi reči svog izvora Dejli mejl.

(RTS)