Dani Čkalje u RTS Klubu, od 1. do 3. aprila

Dani Čkalje u RTS klubu počinju u ponedeljak 1. aprila u 13 časova razgovorom o njegovom delu na Televiziji sa glumicama Jelisavetom Sekom Saδlić, Goricom Popović i Jovanom Petrović.

Moderator razgovora je reditelj Marko Misirača. U nastavku programa prvog dana sledi emisija poezije Muškarci, žene, deca, životinje i ostalo po scenariju Slobodana Novakovića, u režiji Zdravka Šotre iz 1970. godine i jedna epizoda serije Ljudi i papagaji (1967) po scenariju i u režiji Radivoja Lole Đukića.

Drugog dana biće predstavljeno radijsko lice Miodraga Petrovića Čkalje.

U razgovoru učestuju: Vesna Perić, dramaturg i urednica Dramskog programa Radio Beograda, Vladimir Jokić, dugogodišnji urednik Zaδavno-humorističke redakcije Radio Beograda, Bora Oljačić, humorista, a moderator je Ranko Stojilović, novinar Radio Beograda. U nastavku slede radijske emisije.

Trećeg dana, takođe u 13 časova, program je posvećen dramskom opusu Miodraga Petrovića. Govore: dr Dragana Čolić-Biljanovski, redovni profesor FDU, Saša Radojević, reditelj, filmski kritičar i urednik u Redakciji dramskog i domaćeg serijskog programa RTS i Marko Misirača, reditelj.

Ulaz za sve Dane Čkalje u RTS klubu je slobodan.

(RTS)


Ostavite komentar