Berluskonijeve „bunga bunga devojke“ ostaju bez apanaže

„Olgetine“, kako ih u Italiji popularno nazivaju su devojke, njih ukupno dvadesetak, koje su prisustvovale elegantnim večerama koje je bivši premijer održavao u vili u mestu Arkore i kojima je mesečno uplaćivao neku vrstu plate ili džeparca.

Nadimak su dobile po nazivu ulice u kome se nalazi residencija u kome su često bile gošće, Via Olgettina u kojoj se nalazi i poznata bolnica San Rafaele čiji je jedan od osnivača i Berluskoni.

Nakon njegove smrti, Berluskonijeva familija je odlučila da im više neće biti uplaćivan novac na račun kao i da moraju da se isele iz kuće koje im je Berluskoni dao na korišćenje. Naime Berluskoni je uplaćivao mesečno 2.500 evra svakoj od devojaka koje su bile uključene u skandal Rubi, kao neku vrstu odštete zbog ukaljanog imidža.

No danas, kako Silvio nije ostavio nikakav dokument niti ih je pomenuo u testamentu, familija ima pravo da odluči da se uplaćivanje novca ukine. I dok se to već dogodilo, što se tiče kuća u kojima su neke od ovih devojaka živele, moraće biti napuštene na kraju godine.

Prvi put sve te devojke koje su sanjale da rade na televiziji i u svetu šou-biznisa te učestvovale na poznatim „bunga bunga“ večerima, ostaju same, bez svog zaštitnika, a ponovo će se naći u središtu pažnje italijanske javnosti.

Naime, milansko tužilaštvo je uložilo žalbu Vrhovnom sudu i o njoj će se raspravljati 5. marta 2024. Pred sudijama šestog krivičnog odeljenja, protiv oslobađajuće presude na suđenju Rubi gde su devojke optužene za lažno svedočenje. Za javno tužilaštvo, novac koje su godinama dobijale bio je naknada za njhovo ćutanje tj. laži u vezi toga šta se događalo u vili San Martino.

Berluskoni je, u audio-zapisu koji je dospeo u medije, rekao Barbari Gveri, da će joj dati kuću (radi se o vili od 600 metara kvadratnih na tri sprata sa baštom, u vrednosti od 850.000 evra koja se nalazi u mestu Bernaređo, u blizini Monce) na besplatno korišćenje, a kada advokati budu rekli da je ok, on će kuću preneti na nju te da joj se na to kune decom.

Gvera koristi taj audio-zapis da bi dokazala kako joj je vila poklonjena obzirom da joj je pre nekoliko dana stiglo pismo od advokata porodice Berluskoni u kome piše da, obzirom da Silvio Berluskoni više nije živ, njeno korišćenje kuće se tu završava.

Barbara Gveri je izjavila u intervjuu za Korijere dela Sera da ta vila ne vredi ni koliko jedan stan u centru Milana.

Alesandra Sorčineli, koja je takođe živela u jednoj vili koju joj je Berluskoni dao na korišćenje, odgovarala je na pitanja novinara telefonskim putem iz advokatskog studija njenog branioca Luiđija Liguorija, rekavši: „Berlkuskonijevi naslednici bacaju blato na ime svog oca i na njegove odluke. Silvio je nekoliko puta rekao da želi da nam nadoknadi štetu jer smo bile žrtve medijskog napada koji je trajao 12 godina. Samo zato jer smo bile bliske sa njim. Sigurna sam, da je on i dalje živ, nikada ne bi dozvolio ovako nešto.“

Ona takođe tvrdi da je Berluskoni potpisao dokument kojim joj ostavlja tri miliona evra za štetu koju je pretrpela. Njih dve su samo neke od devojaka poput bliznakinja De Vivo, Frančeske Čiprijani, koje su živele na račun Berluskonija uz opravdanje da im on time plaća odštetu a sa čim se više ne slažu Berluskonijevi naslednici.

(RTS)


Ostavite komentar