Basista Derik Mekintajer, poznat po svom radu sa grupom „Džamirokvaj“, poginuo u saobraćajnoj nesreći

Vlasti su vest o smrti Derika Mekintajera prenele nedelju dana nakon nesreće preko svojih zvaničnih kanala društvenih medija. Derikova porodica je takođe izdala saopštenje, a na mrežama se oglasio i frontmen grupe „Džamirokvaj“, Džej Kaj.

Porodica je objavila: „Naš tata, Derik Mekintajer, bio je ponosan tata, muž, brat, sin, ujak, deda i prijatelj. Imao je strast prema muzici, svirao je bas gitaru veći deo svog života i blagoslovio pesme svojom bas linijom za ljude kao što su Džamirokvaj, Roj Ajers, Berverli Najt i mnoge druge“.

„Tata je bio sjajan čovek koji je uticao na mnoge koji su dolazili u kontakt sa njim, inspirišući i ohrabrujući ih u svakoj prilici.”

Frontmen grupe „Džamirokvaj“, Džej Kaj, napiso je na mreži Iks (ranije Tviter): „Sa velikom tugom primio sam tužnu vest o smrti Derika Mekintajra. Bilo je zadovoljstvo raditi sa njim i bio je izuzetno talentovan muzičar.“

„Moje misli su sa njegovom porodicom, prijateljima i kolegama muzičarima koji su radili sa njim. Mislim na tebe na budućoj velikoj svirci na nebu Derik.“

Policija u Hertfordširu potvrdila je da traži više informacija o incidentu u kome je osim Mekintajerovog učestvovala još četiri automobila. U objavi vesti o pogibiji poznatog muzičara, zamolili su sve koji su tog dana bili u području gde se odigrao udes da se jave kako bi pomogli u istrazi.

Derik Mekintajer je najpre bio deo pratećeg benda kantautorke Beverli Najt na njenom drugom studijskom albumu Prodigal Sista, koji je objavljen 17. avgusta 1998.

Nakon rada sa Najtovom, Mekintajer je prešao da radi sa francuskom glumicom i pevačicom Patrisijom Kas.
Grupi „Džemirokvaj“ se pridružio na njihovom šestom studijskom albumu Dinamit, koji je objavljen juna 2005. Potom je nastavio da sarađuje sa Beverli Najt.

Godine 2008. godine, basista je radio sa Vilom Jangom na njegovom četvrtom studijskom albumu, a iste godine je takođe radio sa Gaelom Foreom.

Uporedo Mekintajer je nastavio saradnju i sa Patrisijom Kas, kao i sa umetnicima kao što su Džon Njumen, Rozala Miler i Džon Regen, između ostalih. Sve u svemu, iza Derika Mekintajera je ostalo bogato nasleđe u radu sa muzičarina sa obe strane Atlantika.

(RTS)


Ostavite komentar