Alek Boldvin se izjasnio da nije kriv po novoj optužbi za ubistvo iz nehata

Gospođa Hačins je ubijena na setu snimanja vesterna u blizini Santa Fea u Novom Meksiku, u oktobru 2021. godine.

Šezdesetpetogodišnji glumac Alek Boldvin je tokom snimanja filma Rđa  vežbao pucanje iz „kolta .45“. Pištolj je opalio usmrtivši 42-godišnju direktorku fotografije Halinu Hačins i ranivši reditelja Džoela Souzu. Boldvin od početka poriče da je povukao oroz, tvrdi da je samo povukao iglu pištolja.

Glumacu Aleku Boldvinu sud je dozvolio da se brani sa slobode bez kaucije na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je postignutog u Prvom okružnom sudu u Santa Feu. Prve optužbe glumcu izrečene su u julu 2023. godine, koje su kasnije odbačene.

Nove otpužbe stigle su posle forenzičkog  veštačenja u kome se navodi da je Boldvin morao da povuče okidač revolvera koji je koristio na probi i da ispali metak koji je pogodio Hačinsovu u grudi i ubio je.

Nalaz je bio isti kao i prethodni FBI test vatrenog oružja.

Boldvin negira da je povukao okidač i tvrdi da nije odgovoran za smrt koleginice. Isti metak koji je ubio Hačinsonovu, ranio je reditelja filma Džoela Souza, pogodivši ga u rame.

Odluku da se podigne optužnica protiv glumca donela je porota u Novom Meksiku, nakon što su specijalni tužioci Kari Morisej i Džejson Luis izneli nove forenzičke dokaze u prilog ubistvu iz nehata.

(RTS)


Ostavite komentar