Zašto se Džoni Dep rasplakao na festivalu u Kanu

Video koji je podeljen na društvenim mrežama prikazuje vidno dirnutog Depa tokom sedmominutnih ovacija posle prikaza filma Jeanne du Barry u kojem glumi bivšeg kralja Francuske.

To je bio prvi glumčev filmski projekat od suđenja za klevetu sa njegovom bivšom suprugom Amber Herd prošlog leta.

Porota ih je oboje proglasila odgovornim za klevetu u svojim tužbama jedan protiv drugog, ali je Depu dosudio znatno veću odštetu.

Na konferenciji za novinare u Kanu, Dep je govorio o „apstraktnom šapatu“ i rekao da je „većina onoga što smo čitali u poslednjih četiri ili pet godina o njegovom životu – fantastično, užasno napisana fikcija“.

„Fokus bi jednostavno trebalo da bude na činjenici da je čudo snimiti film do kojeg vam je baš stalo“, rekao je Dep i dodao „Pobeđujete upravo na takav način“.

Varajeti je izvestio da je Dep takođe rekao: „Ne osećam da me Holivud bojkotuje jer ne razmišljam o Holivudu“.

Ostvarenje Jeanne du Barry priča priču o Žani Beku, grofici koja je bila poznata kao gospođa du Bari i koja je bila ljubavnica kralja Luja Petnaestog.

U aprilu je direktor Kanskog festivala Tjeri Fremo govorio o odluci da se festival otvori Depovim filmom, nazvavši ga „prelepim“.

„Uvodni film takođe mora da izađe istovremeno u francuskim bioskopima; ne stavljamo platformske filmove u to mesto, jer želimo da Francuska učestvuje na festivalu. Film je pokazao uspeh a Dep je veličanstven u njemu“, dodao je Fremo.

(RTS)