Vozač Formule 1 Šarl Lekler moli obožavaoce da ne dolaze kod njega kući

Obožavaoci vozača Formule 1, u nadi da će se slikati sa Šarlom Leklerom, počeli su da dolaze do zgrade u Monaku nakon što je neko na internetu objavio adresu 25-godišnje „Ferarijeve“ zvezde.

„U poslednjih nekoliko meseci moja kućna adresa je nekako postala javna, što je dovelo do toga da se ljudi okupljaju ispod mog stana, zvone mi i traže slike i autograme“, napisao je Lekler na Instagramu.

„Iako sam uvek srećan što sam tu za vas i zaista cenim vašu podršku, molim vas da poštujete moju privatnost i uzdržite se od dolaska ispred mog doma“, dodao je mladi vozač iz Monaka.

Lekler, koji je pobedio u pet trka vozeći za „Ferari“ i zauzeo 18 pol pozicija, rekao je da će uvek stati radi autograma i fotografija na ulici.

Ali to više neće raditi kada mu obožavaoci dođu na vrata. „Neću izaći ako mi dođete ispred kuće. Vaša podrška, kako uživo tako i na društvenim mrežama, znači mi mnogo, ali postoji granica koju ne treba preći“, poručio je vozač Formule 1.

Dvadesetpetogodišnjaku je ukraden ekskluzivni sat pre godinu dana u Italiji kada su mu dve osobe sa kacigama za skutere prišle da snime selfi.

Italijanska policija saopštila je prošle nedelje da je uhapsila četiri osobe koje se traže u vezi sa krađom sata, koji je nosio njegove inicijale, a vredi više miliona evra.

Šarl Lekler je prošle godine završio na drugom mestu u šampionatu F1, ali je bio daleko iza pobednika Maksa Ferstapena.

Imao je težak početak ove sezone, nije uspeo da završi dve od tri trke i osvojio je samo šest poena što ga je pozicioniralo na 10. mesto tabele.

(RTS)