Staša Nikolić je ulogu koja joj je donela nagradu na Viminacijum festu spremila za tri dana

Gostujući u Beogradskoj hronici, Stanislava Staša Nikolić , koja se za ulogu Margarete spremala samo tri dana, priznaje da je bila jako uplašena kada su joj rekli koliko ima vremena da pripremi ulogu.

„Ali ta uloga i stih je nešto što sam ja često do sada imala prilike da radim. Tako da se nisam previše uplašila jer imam to u svom prethodnom iskustvu i neke mehanizme koje sam mogla da upotrebim“, dodaje nagrađena glumica.

Osim kratkog roka i Geteovog stiha, uloga je zahtevna i zato što junakinja na kraju potpuno poludi. Mnogi koji su čitali znaju da ona na kraju ubija majku i dete.

„Tako da mi je više bilo zahtevno glumački da dođem do toga, da to pronađem u sebi za tako kratko vreme, ali ja sam završila akademiju, na tome sam radila četiri godine. Takođe i posle na masteru, tako da imam neke načine kako to da brzo dođem do toga, pogotovo na snimanjima“, napominje Staša Nikolić.

Nagrada koja joj je pripala na Viminacijum festu je bila potpuno neočekivana. Ističe da joj je jedini cilj bio da predstavu odigra kako treba, da bude na nivou kvaliteta predstave i velikih glumačkih imena koji igraju u njoj.

„Zahtevno je biti sa njima na sceni. Treba biti na nivou i na zadatku, ali čini mi se da su mi oni dosta pomogli i to što sam ja već igrala u toj predstavi, sarađivala sa Borisom Liješevićem, zaista našim velikim rediteljem. Tako da kada sarađujete sa najvećim umetnicima i glumcima u regionu, to nije teško“, navodi gošća Beogradske hronike.

Naravno, dodaje, nagrade motivišu, ali i obavezuju. Drago joj je kada mlad glumac dobije nagradu jer je to podsticaj i mogućnost da mu se otvore neka nova vrata i da mu skrene pažnju da je prepoznat njegov kvalitet i da nastavi u tom pravcu.

(RTS)