Preminuo holivudski veteran Bil Kobs

Kobs je preminuo u snu u svom domu u Riversajdu u Kaliforniji, potvrdio je njegov brat Tomas, dodajući da je bio „omiljen i voljen supružnik, stariji brat, ujak, surogat-roditelj, kum i prijatelj“.

„Bil je nedavno u radosti proslavio svoj 90. rođendan okružen voljenim osobama. Kao porodicu nas teši znanje da je Bil pronašao mir i večni počinak sa nebeskim očem. Molimo za vaše molitve i ohrabrenje tokom ovog perioda“, istakao je glumčev brat.

 

Rođen i odrastao u Klivlendu, Kobs se pojavio u brojnim holivudskim produkcijama, poput uloge Smitija u Velikom skoku braće Koen, menadžera Vitni Hjuston u Telohranitelju, Skorsezeovoj sportskoj drami Boja novca, naučnofantastičnoj akciji Razbijač, trenera u komediji Badi, pas košarkaš, noćnog čuvara Redžinalda u franšizi Noć u muzeju.

Glumio je i u brojnim televizijskim produkcijama, od kojih se mogu izdvojiti uloge u Porodici Soprano, Zapadno krilo, Šest stopa pod zemljom, Ulica Sezam, Dobra vremena i mnoge druge.

 

Kobs je ostvario veoma bogatu i dugu karijeru u filmu i televiziji i nikada se nije penzionisao.

Najveći deo uloga odigrao je tokom 50-ih, 60-ih i 70-ih, a reditelji i producenti su ga najčešće angažovali za sporedne, ali često ključne uloge mudrih, mirnih i toplih likova.

(RTS)