Preminula Amalija Knavs, majka Melanije Tramp

„Sa velikom tugom javljam da je preminula moja voljena majka Amalija. Amalija Knavs je bila snažna žena koja se uvek ponašala elegantno, toplo i dostojanstveno. Bila je odana svom mužu, ćerkama, unuku i zetu. Neizmerno će nam nedostajati“, napisala je Melanija.

Na društvenim mrežama se oglasio i Melanin suprug, bivši predsednik SAD Donald Tramp, koji je napisao da je to veoma tužan dan za celu Trampovu porodicu. „Melanijina prelepa majka Amalija upravo je otišla na divno mesto na nebu. Bila je neverovatna žena i nedostajaće nam neopisivo“, dodao je on.

Porodica je saopštila da je Amalija imala zdravstvenih problema tokom praznika, nakon što je javnost primetila da na prazničnoj fotografiji porodice Tramp nema ni Melanije ni Amalije. Na fotografiji je bio Melanijin otac Viktor. Amalija je tada bila u bolnici, a uz nju je bila ćerka, objasnili su.

Donald Tramp, koji se sprema da se ponovo kandiduje za predsednika Sjedinjenih Država, poručio je okupljenima na novogodišnjoj zabavi da mu je svekrva „veoma bolesna” i dodao da je njegova supruga uvek uz nju u bolnici u Majamiju. „Loše je, veoma loše, ali nadamo se najboljem“, dodao je on, prenose američki mediji.

Melanijini roditelji su bili američki državljani

Amalija Knavs je često pratila svoju ćerku tokom njene dužnosti prve dame Sjedinjenih Američkih Država. Zbog toga su se ona i njen suprug Viktor Knavs preselili iz Sevnica u SAD i postali američki državljani 2018. godine.

Amalija Ulčnik rođena je 1945. godine u Judendorf-Štrasengelu u Štajerskoj, Austrija. Odrasla je u Austriji i Sloveniji u Raki, gde je njena porodica imala farmu. Zaposlila se kao krojačica u „Jutranjki“ u Sevnicama, gde je sa suprugom Viktorom takođe zasnovala porodicu.

Njihova ćerka Melanija je posle škole u ​​Ljubljani počela da se bavi manekenstvom. U Njujorku je 1998. upoznala magnata za nekretnine Trampa, a venčali su se 2005. Godinu dana kasnije rodio im se sin Baron.

Danas, sedamnaestogodišnji mladić je veoma vezan za baku i dedu, prema pisanju časopisa Pipl – Amalija i Viktor su se, kako se navodi, brinuli o njemu kada su njegovi roditelji (posebno majka) bili odsutni zbog političkih i drugih obaveza. „U određenim trenucima, Baron je provodio više vremena sa bakom i dedom nego sa Melanijom, a oni su to svakako činili oko njega mnogo češće nego Donald“, citirao je Pipl anonimni izvor blizak porodici.

(RTS)