Od leopard printa do bermuda u stilu Adama Sendlera – kraljevski modni promašaji u maju

Mnoge pripadnice kraljevskih porodica svojim stilom neretko zadive ljubitelje mode, ali umeju da izazovu i sasvim suprotan efekat. Pošto se maj bliži kraju, odabrali smo nekoliko modnih kombinacija koje su ovog meseca bile najveći „promašaji“ i izazvale najviše negativnih komentara na društvenim mrežama.

Sofi, vojvotkinja od Edinburga

Supruga najmlađeg sina kraljice Elizabete je elegantna žena i navikli smo da je viđamo u odličnim modnim izdanjima.

Da li zbog previše obaveza koje ima poslednjih meseci, otkako se, zbog bolesti kralja Čarlsa i princeze od Velsa, suzio krug „radnih“ članova kraljevske porodice, ili iz nekog drugog razloga, u poslednje vreme kao da je malo „izgubila kompas“, što su primetili i pratioci kraljevske mode na društvenim mrežama. Pitaju se šta se s njom dešava.

Tokom maja imala je veliki broj kraljevskih dužnosti, a njene odevne kombinacije često su bile promašaj.

Izdvojili smo šarenu haljinu kreatorke Meri Katrancu, koja inače radi za „Bulgari“, čija je cena 1.800 funti, a za koju je Sofi dobila najviše kritika: da je staromodna, da od nje „bole oči“ i da podseća na nameštaj iz sedamdesetih godina prošlog veka.

Možda je najupečatljiviji bio komentar da haljina izgleda kao „kad vam kapetan fon Trap ne daje novac da deci sašijete „odela za igru“, aludirajući na scenu šivenja  garderobe od zavesa iz filma Moje pesme, moji snovi.

Marija Tereza od Luksemburga

Velika vojvotkinja Marija Tereza od Luksemburga, iako vrlo galantna kad je moda u pitanju, s obzirom na to da je prošle godine bila na drugom mestu među kraljevskim „modnim rasipnicama“, često je na listi najlošije odevenih.

I tokom ovog  meseca imala je nekoliko „bisera“, koji su izazvali negativne komentare. Šarene cvetne pantalone i drap košulja od žerseja, Drisa van Notena, koja kao da je izgledala gumirano, od svih pratilaca dobili su jedno veliko „ne“.

Najčešći komentari bili su da bi joj, za sav taj novac koji ulaže u modu, bilo pametnije da unajmi nekog ko će se pozabaviti njenim stilom.

Jordanska kraljica Ranija

Jordanska kraljica je neko ko se na listi modnog neukusa ne nalazi gotovo nikad. Uvek nastoji da bude besprekorno elegantna i primereno odevena. Ipak, desi se da je želja za originalnošću i eksperimentisanjem ponekad malo ponese.

To je pratiocima mode zasmetalo ovih dana. Ranija se pojavila u crnoj plisiranoj asimetričnoj blejzer-mini suknji, koja je svima bila interesantna, ali ju je ukombinovala sa Diorovim bermudama za muškarce, širokim, sa pantljikama koje su visile iz nogavica sa strane.

To je izazvalo lavinu neodobravajućih, ali i duhovitih komentara, da se kraljica obukla „u stilu Adama Sendlera“. Ipak,  gotovo svi su joj odali priznanje na modnoj hrabrosti.

Princeza Aleksandra od Hanovera

Vrh naše liste zaslužila je princeza Aleksandra od Hanovera,  najmlađa ćerka Karoline od Monaka. Iako pripada porodici čija je deviza u modi često „ima se, može se“, što posebno važi za njenu ujnu, princezu Šarlen od Monaka, Aleksandra ne može da se pohvali naročitim modnim stilom.

Veoma je mlada, vitka i logično je da joj šta god da obuče, dobro stoji, ali pratioci kraljevske mode često imaju kritike na račun njenog ukusa. Poslednja „provokacija“ bila je leopard print kombinacija mini suknje i jaknice brenda Selin, u kojoj je Aleksandra bila poput divlje mačke.

Većini je zasmetao njen izbor. Smatrali su da izgleda prosto i jeftino. A da ironija bude veća,  kombinacija je sve, samo ne jeftina, jer jakna i suknja koštaju vrtoglavih 5.000 dolara, a tašnica dodatnih 3.000.

Zato je najčešća opaska bila da novcem ne može da se kupi i dobar ukus i da je cela modna kombinacija bila bacanje para.

(RTS)