Naši šampioni slave se i u Kini

Posle jednog od istorijskih dana za srpski sport, čitava Srbija slavila je uspehe Novaka Đokovića, koji je u Njujorku osvojio Ju-Es open, svoj 24. grend slem, pobedivši Rusa Danila Medvedeva u finalu. Slavio se i uspeh naših košarkaša koji su u Manili postali vicešampioni sveta, nakon što su u uzbudljivom finalnom meču poraženi od reprezentacije Nemačke.

Poslednjeg dana sajma zidovi našeg paviljona ukrašeni su slikama naših sportista, gde su njihovi uspesi ispisani i na engleskom i kineskom jeziku, kako bi svi posetioci znali da osim sjajnih prilika za investiranje, Srbija može da se pohvali i šampionima u različitim sportovima.

Na našem paviljonu smenjuju se slike najboljeg tenisera u istoriji ovog sporta Novaka Đokovića, kapitena košarkaške reprezentacije Srbije Bogdana Bogdanovića, ali i svetske šampionke u skoku u dalj Ivane Vulete.

Ono što je zanimljivo, jeste da je uvod u uspešno predstavljanje Srbije na sajmu u Sjamenu dala upravo Vuleta, koja je u istom gradu početkom septembra trijumfovala na mitingu Dijamantske lige.

Međunarodni sajam CIFIT u Kini u ime Srbije delegaciju su predvodili potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković, ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović, ministarka nauke i tehnološkog razvoja Jelena Begović i ministar telekomunikacija i informisanja Mihailo Jovanović.

Ovogodišnji sajam u Sjamenu posetilo je više od 80.000 privrednika iz više od 100 zemalja sveta.

(RTS)