Nada Macanković: Premijera predstave „Kramer protiv Kramera“ mi je najznačajnija u pozorišnoj karijeri

Glumica Nada Macanković rekla je u Beogradskoj hronici da je premijera predstave Kramer protiv Kramera, u njenoj dosadašnjoj pozorišnoj karijeri, najznačajnija.

„Naše pozorište pauzira samo u julu, tako da za avgust već ima zakazanih novih premijera. Ja sam baš srećna što je tako uzbudljivo, što ima puno premijera, što ima puno događa tokom cele godine”, dodala je Macankovićeva.

Pozorišna verzija dela Ejvorija Kormana se naravno – razlikuje od filma.

„Razlikuje se dosta. Mi smo se bazirali na romanu koji je izašao dve godine pre filma, 1977. godine, a nakon izlaska filma, to malo ko zna, Ejvori Korman je napisao i pozorišnu dramu. Ona je negde bila možda nacrt dramatizacije koje je radila Jelena Mijović, ali najviše smo se oslanjali na roman. I razlikuje se pre svega u mom liku, odnosno razrađenosti tog lika”, kaže glumica koja tumači lik Džoane Kramer.

Predstavu je režirao Slobodan Skerlić. Nada ima samo reči hvale za saradnju sa iskusnim profesionalcem: „On je toliko imao jasnu ideju i toliko je, što on kaže, znali smo kuda idemo, nismo znali tačno kako, ali smo znali kuda idemo i tako nas je lepo vodio. Glumački mi je mnogo značio ovaj rad. Mislim da sam jako napradovala saradnjom sa njim, tako da nekako nas je stvarno odlično vodio i organizovo je probe koje su pre svega bile radosne, pune kreativnosti”.

Beogradsko dramsko pozorište se od vikenda seli na Letnju, otvorenu scenu, najavila je glumica u Beogradskoj hronici.

(RTS)