Megan Markl je narcis koji kontroliše princa Harija, tvrdi biograf kraljevske porodice

U svojoj novoj knjizi Džordž VI i Elizabeta: Brak koji je spasio monarhiju, Bidl Smitova je uporedila Megan Markl sa Amerikankom Volis Simpson, zbog koje je kralj Edvard VIII abdicirao 1936, jer kraljevima nije dozvoljeno da stupaju u brak sa razvedenim ženama.

Vojvotkinja od Saseksa i Volis Simpson su obe narcisoidne, u braku sa muževima slabićima koje privlače dominantne žene, kaže autorka.

Sali Bidl Smit navodi da postoje jasne paralele između Saseksa i vojvode i vojvotkinje od Vindzora, pri čemu su u obe veze vladale „dominantne“ supruge. 

Predstavljajući svoju novu biografsku knjigu o kralju Džordžu VI, bratu vojvode od Vindzora, i njegovoj supruzi, pokojnoj kraljici majci, na Oksfordskom književnom festivalu, Bidl Smit je rekla da je sukob i udaljavanje prinčeva Harija i Vilijama, sličan teškom odnosu kralja Džordža VI i njegovog „zabludelog“ brata, prenosi Telegraf.

„Postoje sličnosti. Vojvoda od Vindzora je učinio mnogo štetnih stvari“, navodi autorka.

„Drugačije je – Hari nikada neće biti kralj – ali mislim da postoje slična osećanja izdaje koja su dovela do toga da je Vilijam, posebno, bio besan na svog brata, i to sa dobrim razlogom.“

„Imali su teško detinjstvo, ali je postojao period, kao što je bio slučaj i sa Džordžom i Dejvidom, kada su bili veoma bliski.“

„U svakom slučaju, pojavila se jedna Amerikanka i promenila dinamiku cele stvari.“

Bidl Smitova, koji je inače Amerikanka, dodaje i da:„U nekim aspektima, Megan i vojvotkinja od Vindzora imaju slične kvalitete: veoma narcisoidne, veoma kontrolišuće, veoma dominantne. A ako čitate pisma vojvode od Vindzora, možete videti koliko je bio slab i koliko mu je bila potrebna dominantna žena, a čini se kao da je Hari donekle isti.”

Dodala je i da je vojvoda od Vindzora uneo čitavu pometnju u kraljevsku porodicu zbog svoje „opsesije“ Volis Simpsonovom, ali je abdikacija „izbavila Britaniju od neodgovornog kralja“ i omogula da kralja Edvarda zameni kralj poznat po svojoj marljivosti i pristojnosti.

Knjiga Bidl Smitove, Džordž VI i Elizabeta: Brak koji je spasio monarhiju, prati biografiju kralja (kada je bio princ od Velsa), Elizabete II i Dajane, princeze od Velsa.

Govoreći o istraživanju koje je sprovela u kraljevskoj arhivi za pisanje najnovije biografije, autorka ističe da je verovatno prva osoba koja je od korice do korice pročitala dnevnike kralja Džordža koje je sačinio njegov zvanični biograf pedesetih godina.

„Nije da su mi u Arhivu kraljevske porodice rekli da mogu da uzmem šta god poželim, ali sam dobila skoro sve što sam tražila“, rekla je Sali Bidl Simit.

(RTS)