Medijski mogul Rupert Merdok oženio se peti put

Venčanje je upriličeno u Merdokovom vinogradu u Kaliforniji. Na fotografijama koje su objaviloi britanski mediji, vidi se nasmejani par. Merdok nosio žutu kravatu dok je Žukova nosila belu haljinu dugih rukava. Milijarder se ženi nešto više od godinu dana nakon što su se prošlog aprila pojavili izveštaji o njegovom zabavljanju sa Žukovom, i to četiri meseca pošto je prekinuo dvonedeljnu veridbu sa En Lesli Smit, 67-godišnjom radio-voditeljkom.

Merdok je Žukovu upoznao na velikom porodičnom skupu čiji je domaćin bila njegova treća bivša supruga, Vendi Deng, sa kojom je bio u braku 14 godina pre njihovog razvoda 2013. godine.

Njena 42-godišnja ćerka Daša Žukova je rusko-američka kolekcionarka umetnosti i filantrop koja je ranije bila udata za Romana Abramoviča, ruskog oligarha i bivšeg vlasnika fudbalskog kluba „Čelsi“ iz Premijer lige.

Merdok se 2022. razveo od svoje četvrte žene, 67-godišnje glumice i modela Džeri Hol. Prošlog septembra, nakon sedam decenija karijere na čelu medijske imperije, Merdok se povukao sa mesta predsednika „Fox and News Corp“.

Merdokova kompanija „News Corp“ sa sedištem u Njujorku poseduje stotine lokalnih, nacionalnih i međunarodnih digitalnih medija uključujući Volstrit džornal, Foks njuz i Skaj njuz Australija, kao i izdavača knjiga Harper Kolins.

Prema Forbsu, Merdokova neto vrednost približno iznosi 19,5 milijardi dolara.

(RTS)