Linda Evanđelista: Znam da sam jednom nogom u grobu, ali hoću da slavim

Pedetosmogodišnja manekenka rekla je Volstrit džornalu da joj je rak prvi put dijagnostikovan 2018. godine tokom redovne kontrole mamografom.

„Šanse nisu bile dobre. Zbog drugih zdravstvenih faktora i zato što sam htela da sve to stavim iza sebe, bez oklevanja sam se odlučila na obostranu mastektomiju. Mislila sam da će to biti to i da me rak dojke neće ubiti“, navela je Evanđelista.

Četiri godine nakon operacije, u julu prošle godine, dijagnostikovan joj je rak grudnog mišića, koji je lečila hemoterapijom i radioterapijom.

Doktoru je rekla da joj „iskopa rupu u grudima“.

„Ne želim da izgledam lepo. Želim da kopaš. Želim da vidim rupu u grudima kada završiš. Razumeš me? Neću umreti od ovoga“, prisetila se svojim reči.

Govoreći uoči objavljivanjnja nove dokumentarne serije Supermodeli na Epl TV, u kojoj se pojavljuju i Naomi Kembel, Sindi Kraford i Kristi Tarlington, otkrila je da su joj prognoze sada „dobre, ali ne odlične“.

„Znam da sam jednom nogom u grobu, ali sam potpuno u slavljeničkom raspoloženju“, istakla je nekadašnja manekenka.

Priznala je i da neko vreme nije želela da se zna za njeno stanje.

„Samo je nekoliko ljudi bilo upoznato. Nisam od onih koji moraju da dele sve o svom životu. Razmišljala sam u sebi: Jednog dana ću reći, ali ne dok se lečim. Ne želim da mi Dejli mejl čeka ispred vrata kao što to rade svaki put kada se nešto slično dešava“, dodala je Evanđelista.

(RTS)