Kim Katral se vraća kao Samanta Džons u drugoj sezoni nastavka serije „Seks i grad“

Prema informacijama do kojih je došao Varajeti, Samanta će se pojaviti samo u jednoj sceni. Katralova je svoju scenu snimila 22. marta u Njujorku, ali se nije videla, niti razgovarala sa ostalim zvezdama serije, uključujući Saru Džesiku Parker, ili sa rediteljem serije Upravo tako, Majklom Patrikom Kingom.

U sceni, Samanta, koja se u nastavku serije navodno preselila u London, imaće telefonski razgovor sa Keri Bredšo. U prvoj sezoni Upravo tako, Keri se dopisivala sa otuđenom Samantom, a u finalnim epizodama njih dve se dogovaraju da se vide kako bi se pomirile.

Čuveni kostimografkinja serije Seks i grad, Patriša Fild, koja nije radila na nastavku, obukla je Samantu za ovu scenu.

Pojava Kim Katral za sada ne znači da će Samantin lik opstati u seriji. Ipak, povratak Samante u bilo kojoj formi sigurno će oduševiti obožavatelje Seksa i grada, revolucionarne serije koja se prikazivala na HBO-u šest godina od 1998. do 2004. i dovela do dva dugometražna filma.

Katralova je 2016. godine javno objavila da je završila sa igranjem Samante jer je smatrala da je scenario za treći film nepovoljan za lik koji tumači.

Njena odluka da više ne bude Samanta dovela je do javnog sukoba sa Sarom Džesikom Parker. Kada su King i Parkerova ponovo pokrenuli Seks i grad kao novu seriju za tadašnji HBO Maks 2021. godine, Kim Katral nije bila pozvana da ponovi lik Samante, a nova serija je dodala druge likove – uz različite kritike – u živote Keri, Mirande (Sintije Nikson) i Šarlot (Kristen Dejvis) da popune njeno mesto.

Dok su radili na seriji prošle godine i Sara Džesika Parker i Majkl King su u medijima izjavljivali da ne mogu da zamisle scenario u kojem bi Kim Katral ponovo igrao Samantu. Ali dok je snimanje druge sezone serije Upravo tako bilo u toku, Kejsi Blojs, predsednica i izvršna direktorka HBO i Maks sadržaja, obratila se glumici da ponovo obuče štikle kao Samanta.

Kim Katral trenutno glumi u filmu About My Father sa Robertom De Nirom. Zatim će se pojaviti u Netfliksovoj drami Glamurozno, čija premijera je najavljena za 22. jun.

Druga sezona serije Upravo tako takođe kreće sa prikazivanjem 22. juna, ali scena sa Samantom neće biti emitovana do avgusta.

(RTS)