Kejt Midlton će se prvi put pojaviti u javnosti otkada je objavila da boluje od raka

U ličnoj pisanoj poruci koja je danas objavljena, Kejt Midlton kaže da je bila „oduševljena“ hiljadama ljubaznih poruka iz celog sveta koje su usledile nakon objave u martu da boluje od raka.

Ističe da su te poruke otvorile potpuno novi svet za nju i njenog supruga, prestolonaslednika princa Vilijama.

„Dobro napredujem, ali kao što će svako ko prolazi kroz hemoterapiju znati, ima dobrih i loših dana“, navodi se u izjavi.

„Onih loših dana osećate se slabo, umorno i morate da prepustite svom telu da se odmara. Ali u dobrim danima, kada se osećate jačim, želite da se osećate dobro.“

Njeno poboljšano zdravstveno stanje znači da će moći da se pojavi u javnosti prvi put od prošlog decembra kada se pridružila drugim članovima kraljevske porodice na godišnjoj božićnoj crkvenoj službi.

Kejt (42) će pratiti svoje troje dece, prinčeve Džordža i Luia i princezu Šarlot, u kočiji tokom subotnje godišnje vojne parade koja se održava u centru Londona povodom obeležavanja zvaničnog rođendana monarha.

Takođe će se pridružiti kralju Čarlsu, kraljici Kamili i ostalim članovima porodice na balkonu Bakingemske palate, na vrhuncu ovog događaja.

Dok je Kejt rekla da se nada da će učestvovati i na drugim događajima ove godine, saradnici su upozorili da pojavljivanje u subotu ne znači da će se potpuno vratiti u svim svojim dužnostima.

„Moje lečenje je u toku i trajaće još nekoliko meseci“, navela je pirnceza od Velsa. „Radujem se što ću ovog vikenda prisustvovati Kraljevoj rođendanskoj paradi sa svojom porodicom i nadam se da ću se pridružiti na još nekoliko javnih skupova tokom leta, ali isto tako znajući da se još nisam potpuno oporavila.“

Objavljena je i nova fotografija princeze kako bi se poklopila sa njenom porukom, na kojoj se vidi da Kejt izgleda dobro. Stoji ispod drveta, u sakou i farmerkama, na imanju Vindzor zapadno od Londona, gde se nalazi porodična kuća.

Njena bolest se poklopila sa bolešću kralja Čarlsa, koji je takođe bio na lečenju od raka. Vratio se na javne dužnosti u aprilu, mada su mu obaveze ograničene kako bi se smanjili rizici za njegov oporavak.

Monarh je bio oduševljen što je čuo da će Kejt prisustvovati subotnjoj paradi, rekao je kraljevski izvor. Kensingtonska palata je takođe rekla da je Vilijam zadovoljan što Kejt počinje da se vraća poslu i projektima koji su joj bili toliko važni.

„On će nastaviti da svoje vreme usmerava na podršku svojoj ženi i deci, dok nastavlja da obavlja svoje javne dužnosti“, rekao je portparol.

(RTS)