Kakva uskršnja jaja jede kralj Čarls 

Na Uskrs, posle četrdesetodnevnog posta, kralj Čarls III i njegova porodica počastili su se najfinijom čokoladom, pišu italijanski mediji.

Tradicionalni dobavljač za tu priliku je poslastičarska kuća „Šarbonel i Voker“ (Charbonnel et Walker), jedna od najprestižnijih u Velikoj Britaniji, sa sedištem u elegantnom Bond stritu, koja postoji još od 1875. godine.

Na trpezi se za ovaj Uskrs našlo posebno luksuzno jaje od bele čokolade, sa ružičastim nijansama, punjeno čokoladnim tartufima i specijalnim roze šampanjcem, koje ručno izrađuju poslastičari ove kuće i čija je cena blizu pedeset evra. 

Majstori čokolade iz „Šarbonel i Vokera“ prave poslastice za kraljevsku porodicu još od  vremena Edvarda VII, pradede kraljice Elizabete. 

Kralj Čarls, iako je poslednjih nedelja podvrgnut tretmanu radi lečenja od raka, poštuje uskršnju tradiciju svoje majke kraljice Elizabete, od šetnje do kapele Svetog Đorđa, do porodičnog uskršnjeg ručka i lova na šarena čokoladna jaja, priređenog za decu na ogromnom imanju u Vindzoru. Jaja koja se kupuju za tu priliku su mnogo skromnija, iz supermarketa.

Kraljica Elizabeta je predano poštovala Veliki post, otkriva sajt Io Donna, i nedeljama se odricala sira i čokolade, pokušavajući da na to nagovori i unuke i praunuke, ali gotovo uvek bezuspešno. Za to, navodno, nisu krivi samo mali Džordž, Šarlot i Lui, već je glavni krivac njihov tata, princ Vilijam i njegova strast prema čokoladi, kojoj jednostavno ne može da odoli.

(RTS)