Glumica Ema Stoun želi da je oslovljavaju njenim pravim imenom

Tridesetpetogodišnja oskarovka, Ema Stoun, rekla je u intervjuu za Holivud reporter da kada bolje upozna kolege na snimanju, onda ih moli da je zovu njenim pravim imenom, Emili.

Ime je promenila jer kada je trebalo da se učlani u glumački sindikat, već je postojala jedna Emili Stoun.

Tokom intervjua na promociji nove serije Prokletstvo (The Curse) otkrila je da joj je pre par godina prekipelo što ne koristi svoje pravo ime.

„Iz nekog razloga, samo mi je došlo, kao, ‘Ne mogu više to da radim’.“

Rekla je i da je kolega Nejtan Filder, sa kojim igra u seriji, zove Em, što joj lakše pada, na šta je on dodao da je to način da nekako premosti razliku između Ema i Emili.

Još 2018. godine, glumica je otkrila da je razlog zašto je odabrala ime Ema bila njena omiljena „Spajsica“, Bejbi Spajs, odnosno Ema Banton.

Muke sa pravim imenom

Glumac i bivša zvezda serijala Doktor Hu, Dejvid Tenant, uzeo je ovo umetničko ime još sa 16 godina, jer je u njegovom glumačkom sindikatu već imao kolegu sa njegovim pravim imenom – Dejvid Mekdonald.

Ime je odabrao nakon što je prelistavajući muzički časopis naišao na ime frontmena „Pet šop bojsa“, Nila Tenanta.

Isto tako, kanadski pevač Vikend (The Weeknd), promenio je svoje umetničko ime izbacivši poslednje „e“ jer je postojao kanadski bend koji se već zvao „The Weekend“, kako bi izbegao bilo kakve „probleme sa autorskim pravima“.

Američka glumica i rediteljka Elizabet Benks takođe je morala da promeni ime jer je već postojala Elizabet Mičel – njeno pravo ime – registrovana u Savezu filmskih glumaca (SAG).

U jednom od intervjua je ispričala kako je je napravila listu prezimena i zatim ih rasporedila po abecednom redu. „Benks je bilo prvo na listi. Pozvala sam SAG i rekli su mi da je dostupno, pa sam rekla: ‘Ja ću ga uzeti!’ Samo sam želela da se ta formalnost što pre završi!“

(RTS)