Ešton Kučer i Mila Kunis podržali osuđenog kolegu Denija Mastersona

Kako prenosi Si-En-En, u pismima koje su prvi objavili novinar Toni Ortega i sudski izveštač iz Los Anđelesa Megan Kanif, par je garantovao da njihov kolega Deni Masterson nema karakternu crtu koja ukazuje da bi on mogao da učini delo silovanja za koje je optužen. U pismu su zamolili sudiju Šarlen Olmeda za popustljivost.

„Svestan sam da je Deni Masterson osuđen po dve tačke silovanja i da žrtve imaju jaku želju za pravdom. Nadam se da će moje pismo podrške koje govori o njegovom karakteru biti uzeto u obzir prilikom izricanja presude. Smatram da on ne može biti štetan po društvo“, napisano je u pismu. Pored glumačkog para još 50 ljudi je poslalo pisma podrške glumcu Deniju Mastersonu.

„Svim srcem garantujem za izuzetan karakter Denija Mastersona i ogroman pozitivan uticaj koji je imao na mene i ljude oko sebe. Njegova posvećenost životu bez droge i istinska briga koju pruža drugima čine ga izuzetnim uzorom i prijateljem“, napisao je Kunis.

„Od samog početka mogla sam da osetim njegovu urođenu dobrotu i iskrenu prirodu. Njegova brižna priroda i sposobnost da ponudi smernice bili su od ključnog značaja za moj lični i profesionalni rast“, napisala je Mila Kunis.

Popularni glumački par je sa Mastersonom glumio u popularnoj seriji „Lude sedamdesete” koja je devedesetih snimana u SAD.

Porota od sedam žena i pet muškaraca proglasila je Mastersona krivim po dve tačke optužnice, posle sedam dana razmatranja slučaja. Oba napada silovanja desila su se u Mastersonovoj kući u Holivudu, u vreme kada je bio najpopularniji i slavan, u vreme emitovanja popularne serije „Vesele sedamdesete“.

Glumac Deni Masterson osuđen je na zatvorsku kaznu od 30 godina do doživotnog zatvora zbog silovanja dve žene. On ostaje pri svojoj izjavi da je nevin i planira da uloži žalbu na presudu.

(RTS)